350 kampe for hvepsene

Brian Kaus

”Jeg voksede op i Tingbjerg, hvor jeg gik i klasse med en anden Brønshøj-spiller, nemlig Bent ”Turbo” Christensen. Jeg elskede at spille fodbold sammen med Bent, så det var helt naturligt for mig at spille fodbold i Brønshøj Boldklub, hvor ”Turbo” var medlem”, fortæller midtbanespilleren Brian Kaus. Brian har klubrekorden for flest spillede kampe på divisionsholdet – nemlig 350.

Brian Kaus er blevet interviewet til jubilæumsbogen, der fortæller historien om Brønshøj Boldklubs første 100 år. Bogen udkommer til 100 års jubilæet den 15. maj. Her er der en lille ”smagsprøve”.

”Min største oplevelse i Brønshøj Boldklub var min debut på førsteholdet i en alder af 17 år”, siger Brian Kaus videre. ”Jeg havde scoret 27 mål på ynglingeholdet. Det havde cheftræner Ebbe Skovdal lagt mærke til, og han foreslog, at jeg blev rykket op på førsteholdet. Her kom jeg bl.a. til at spille sammen med profiler som Kent Nielsen og hans bror Tommy. Deres far Erik Nielsen havde jeg haft som drengetræner. Ham beundrede jeg”, tilføjer han.

Som 22-årig skrev Kaus kontrakt med B1903, som senere blev FCK, og han fortsatte i Lyngby Boldklub. Han spillede en landskamp mod USA. Som 29-årig vendte han hjem til hvepsene og slog Leif Sørensens rekord for flest kampe på divisionsholdet. Brian nåede hele  350 kampe på divisionsholdet, men det er der meget mere om i bogen.

Du kan støtte jubilæumsbogen. Indbetal 500 kr. via Mobilpay på BB-kontorets nummer 68620 og skriv jubi-bog og dit navn i emnefeltet. Så kommer dit navn til at stå blandt privatsponsorerne i bogen, og du får selvfølgelig er gratis eksemplar, når bogen udkommer. Sidste frist for at få sit navn med i bogen er den 1. april ( ikke aprilsnar).

Beløbet kan også indbetales til konto nr. 5331-0000250358 i Arbejdernes Landsbank.

Virksomheder kan selvfølgelig også støtte.

Som guldsponsor får man et stort logo for virksomheden med i bogen og modtager 5 gratis eksemplarer, når bogen udkommer. Pris 5.000 kr. plus moms.

Som sponsor får man et logo for virksomheden med i bogen og modtager 3 eksemplarer af bogen, når den udkommer. Pris 2.500 kr. plus ,moms.

Ved spørgsmål kan du kontakte forfatterne Niels Bjørn Hansen eller Jesper Ran Pedersen. Mail: niels@bjornhansen.nu eller ran@bronshojboldklub.dk .