U13 vandt Vinterboldsturneringen

U13 mod B1973, Herlev

Forrige weekend, den 24. marts, mødte U13 Solrød i Vinterboldsturneringen. Kravet til Brønshøj var en sejr, hvis de skulle nappe førstepladsen, og de unge hvepse leverede, da de vandt 3-0. Træner Kenneth Jørgensen fortæller om kampen.

- Der var lagt op til en spændene kamp mod Solrød i vores sidste kamp i Vinterboldsturneringen, efter vi tabte til Farum i meget lige kamp, hvor personlige fejl blev afgørende. Både Solrød og vi stod på 18 point inden vi mødtes, og Solrød med en bedre målscorer. Så missionen var klar - det var kun en sejr, der talte, siger Kenneth, fortæller Kenneth.

Der var pres på Brønshøj U13, og det påvirkede også spillerne i starten.

- Drengene startede noget nervøst, og Solrød var meget på bolden de første 15 minutter. Drengene fik løbet mange forgæves meter, men Solrød blev aldrig rigtig farlige, da vi stod godt på banen, og bakkede hinanden op. Ca. 15 minutter inde i kampen, lavede vi en super omstilling og Younes, der lige var kommet på banen, fik med sin første boldberøring sendt bolden i mål. 1-0 Brønshøj og et hårdt slag for Solrød som havde haft bolden rigtig meget, fortsætter Jørgensen.

Målet var med til at berolige spillerne, og Brønshøj kom bedre med i kampen.

Det hjalp lidt på nerverne hos drengene, og nu begyndte de at spille sig ud af Solrøds pres. Vi fik et par muligheder mere for at bringe os yderligere foran, men den sidste skarphed manglede lige, så vi gik til pause med en 1-0 føring, fortæller Kenneth yderligere.

2. halvleg startede ligesom 1. halvleg gjorde, med et Solrød-hold i en dominerende rolle. Men igen holdt de unge hvepse hovedet koldt og kunne fordoble deres føring.

- 2. halvleg startede med et hidsigt Solrød pres, men igen blev de ikke rigtig farlige. Kampen bølgede lidt frem og tilbage, og Tobias vores keeper kom med et par fine indgreb. Han sørgede for, at de blev holdt fra at score. Det blev 2-0, da vi lavede et flot opspil i vores venstre side. Jeg ved ikke hvordan, men det lykkedes Emil fra en spids vinkel at få sparket bolden ind over målmanden og i nettet, fortæller Kenneth forundret.

2-0 er som bekendt den farligste føring, og Brønshøj begyndte også at trække sig tilbage. Solrød-spillerne havde dog ikke indstillet sigtekornet til dagens kamp.

- Vi begyndte så at stå langt tilbage på banen og inviterede Solrød frem. Det gav dem nogle muligheder, og igen viste Tobias klassen. Både på en friløber og ikke mindst på et rigtig godt indlæg, hvor han igen viste sikre hænder. Da Solrød ikke fik scoret på deres store chancer, blev de noget modløse, og vi kunne med rette også havde scoret på nogle af de kontraer, vi fik. Det var først i slutningen af kampen, at vi kom på tavlen igen. Anton sendte et projektil afsted direkte på frispark. Solrøds keeper så ikke bolden, og så var kampen med lukket med scoringen til 3-0, understreger Jørgensen.

En flot sejr og et vigtigt selvtillidsboost inden forårsturneringen starter i denne uge.

- Drengen viste stor moral, og kan fortjent kalde sig for vindere af Vinterboldsturnering. Jeg vil gerne fremhæve hele holdet, og glæder mig sindssygt meget til den 7. april kl. 13, når det går løs i turneringen, hvor vi starter ude mod B93, slutter træneren.