BB-U13: De gode oplevelser fortsætter

1

I pinsen deltog Brønshøjs U13-hold i en spændende Lions Cup i pinsen, hvor de var så tæt på finalen, som man kunne komme. Men Hillerød blev endestation i semifinalen, som endte 1-1, men blev tabt 5-6 på straffespark.

Men i går var fokus tilbage på ligaen, hvor den ubesejrede stime skulle forlænges. Gårsdagens modstandere var Sundby, og det skulle blive en målrig én af slagsen. Cheftræner Kenneth Jørgensen fortæller om kampen.

- Jeg sagde til drengene i omklædningen inden kampen, at de skulle gå ud og tage de ting med fra Lions Cup, som fungerede: det gode opspil nede fra forsvaret, flytte bolden og være tålmodige. Vi startede rigtig fint og fik også spillet en masse fodbold. Desværre kunne vi ikke komme frem til de store målchancer, siger Kenneth.

Dette billede holdt dog ikke længe, og hvepsene fik først hul på bylden.

- Efter 10 minutter bragte vi os foran, ved Emil (Bagger red.), efter godt spil på Sundbys bane. Målet gjorde dog, at vi slappede lidt, og det skulle vise sig at blive farligt. Sundby svarede nemlig hurtigt igen på et flot skud ude fra uden chance for vores altid stabile målmand Tobias (Truelsen, red.), fortsætter Kenneth.

U13 i aktion 1

Sundbys udlignende mål til stillingen 1-1 sætte igen gang i de unge hvepse.

- Sundbys mål gjorde, at vi blev vækket igen, og så skal jeg love for, at Joachim (Scavenius, red.) var on fire. To kasser på kort tid, og så var vi foran 3-1, men igen kom Sundby tilbage. Et frispark langt ude fra sejlede hele vejen i mål, og som jeg sagde til drengene: Det handler om ansvar, og ikke bare lade tingene ske, fortæller Kenneth yderligere.

Det så ud til, at Brønshøj skulle gå til pausen med en 3-2 føring, men Ali Ghulam ville det anderledes.

- Inden pause fik vores nye spændende spiller Ali sat bolden i mål. Det skete efter et godt pres højt oppe på Sundbys banehalvdel. Ali tøvede ikke, da bolden faldt ned for fødderne af ham, og han sparkede den sikkert ind til pausestillingen 4-2, beretter Jørgensen.

U13 i aktion 2

Sejren var langt fra i hus, og Kenneth Jørgensen havde da også nogle vise ord til spillerne.

- I pausen snakkede vi om, at vi skulle gå ud og gøre det færdigt, og ikke tage nemt på tingene, for ellers kunne vi hurtigt komme i problemer. Vi får et højt pressende Sundby hold lige i hovedet, og vi har svært ved at finde den nemme løsning for at spille os ud af presset. Det blev derfor lidt på lange bolde, og det gav faktisk pote, for vi for fandt hurtigt nogle gode løsninger. Vi blev dog ikke rigtig farlige, for Sundby forsvarede sig godt, siger Kenneth.

Men når det ikke lykkedes i åbent spil, så er det godt, at de unge Brønshøj-spillere også kunne på dødbolde.

- Vi kæmper hårdt for at score yderligere, og det blev belønnet, da Mads (Karup Jørgensen, red.) efter et hjørnespark, fangede andenbold. Han foretog et par lækre driblinger og sendte bolden køligt i mål til 5-2 med ca. 15 minutter igen.

U13 i aktion 3

Træner Kenneth Jørgensen troede her, at kampen var lukket og slukket. Men Sundby ville ikke overgive sig uden kamp.

- Man skulle tro kampen var død, da vi scorede til 5-2, men Sundby ville det anderledes. På en fin omstilling var vi blevet fanget højt oppe på banen, og de fik reduceret til 3-5. Kort efter fik Sundby et noget tvivlsomt straffe. Jeg kunne mærke på drengene, at der var pres på nu. Men Sundby brændte og vi var stadig foran med to mål med fem minutter igen. I slutminutterne fik Anton (Bundgaard Svendsen, red.) lukket ballet efter et godt opstil i venstre side. Thomas (Bagger, red.) leverede en god assist, da han smed bolden ind i feltet med høj fart til slutstillingen 6-3, fortæller træneren.

U13 i aktion 4

Sejren var den femte ud af lige så mange mulige i foråret, og det var også en tilfreds cheftræner, selvom han gerne have set lidt færre mål i Brønshøj-nettet.

- Efter kampen blev vi hurtig enige om, at de seks mål var okay, men vi også kunne havde lavet lidt flere med den sidste ærgerrighed og vilje. Samtidig skule Sundby måske ikke skulle have lov til at lave tre mål. Men det er svært at brokke sig, nu spillerne har vundet fem ud af fem, slutter cheftræner Kenneth Jørgensen.

Næste kamp for U13-holdet er lørdag den 2. juni kl. 10 hjemme i Tingbjerg. Her venter der en kamp mod et andet ubesejret hold, KB3-U13, i det, der godt kunne ligne en puljefinale. Så kom ud og støt de unge hvepse.

U13 i aktion 5