Claus Jørgensen fejret for 1000 BB-kampe

Claus Jørgensen 1000 kampe 28-10-2016 FA2000-BB=2-1

Sidste kamp i efteråret kunne Masters hylde Claus Jørgensen for sin kamp nummer 1000 i BB-trøjen, det var i kampen fredag 28/10 for Masters ude mod FA 2000. Kampen blev tabt 1-2 med Poul O, som Brønshøjs målscore, men 1.000 kamps jubilæet blev fejret på behørig vis lørdagen efter kampen.

Claus Jørgensen 1000 kampe

-Claus har altid prioriteret fodbolden højt og melder meget sjældent afbud. Claus er en stille type på banen, der hellere taler med handling og ikke verbalt, og som altid er en garant for en 100% indsats. Trods en udfordrende spillestil, så er han sluppet gennem med få alvorlige skader og har evnet at spille flere kampe om uge i mange sæsoner, fortæller Peer Goe, der står for Masters og 7-mands Supermasters, hvor Claus Jørgensen i efteråret har slået sine folder.

Claus er opvokset i Tingbjerg, men valgte alligevel sammen med Johnny Eliasen, at melde sig i Brønshøj og træne på Rådvadsvej. Som ynglinge og 1.års senior flyttede han med sine forældre til Sjællands Odde, og det var alligevel lidt for langt væk til at fortsætte i Brønshøj, men han er tilbage i 1976, hvor han debuterer på 3.holdet.

-Claus har altid været kendt som en hurtig spiller med en fantastisk evne til at komme fri af sin modstander. Vi plejer lidt at joke med at hans special træk er at miste balance og drible videre ved at sætte af med knæet og alligevel komme forbi. Han har stadig så meget hurtighed i benene, at der ikke er mange, der kan følge ham på Masters uanset nogle modstandere er 10-12 år yngre, siger Peer Goe.

I 1978 debuterer han på førsteholdet, men det er vel først i 1979, at han etablerer sig i 1-2 holds-truppen. Claus er en del af klubbens formodentlig bedste årgang, nemlig 1956, som også tæller spillere som Leif Sørensen, Morten Svart, Per Bilde, Verner Eriksen, Johnny Eliasen og Per Berg, som i øvrigt vandt talentturneringen 1976 med 7-0 i finalen mod Kolding B.

Claus fik 1.holdets fiduspokal efter 3 sejre i 1981 og spillede samlet 77 kampe ud af de 1.000 kampe for 1.holdet, hvor han samtidig har scoret 14 mål.

-I mange år har Claus og jeg været uenige om, hvem vi mødte i den første kamp vi spillede sammen, hvor jeg mente at det var efteråret 1978 mod Hvidovre og Claus sagde efteråret 1978 mod Kastrup. Det var selvfølgelig Claus, der havde ret, da han meget usædvanligt, har etableret sig eget registrerings system, hvor alle hans kampe bliver noteret ned med de relevante data, fortæller Peer Goe med et stort smil.

Brønshøj Boldklubs kampstatistik tæller alle turneringskampe for BB siden 1932 for medlemmer på senior eller gammelmandshold i klubben. Og det er helt fra 1. til 5.holdet og senior til +65 år hos Super Grand Old Masters. Når man under de første 100 kampe for klubben får man et jubilæumsglas og en nål og herefter fejres der jubilæum når man runder hver efterfølgende 50 kampe for klubben.

Claus Jørgensens jubilæum er kun tredje gang at et af klubbens medlemmer runder 1.000 seniorkampe for Brønshøj Boldklub. Tidligere har kun Torben Klüver og den nuværende kamprekordindehave med 1095 kampe Erik Asker Hansen rundet de fire cifre.