Retningslinjer - Ungdomsafdelingen

Retningslinjer - Corona

Der åbnes for træning i moderklubbens ungdomsafdeling fra mandag den 11. maj.

Så kom genåbningen af udendørs fodbold træning, dog med en hel del forholdsregler.

I Brønshøj Boldklub følger vi selvfølgelig, de retningslinjer der bliver udstukket fra sundhedsmyndighederne. Derfor er det vigtigt i som trænere, har stor fokus på at planlægge jeres træning på en måde som gør at vi lever op til disse.

De årgange, hvor der ikke er nok trænere til at kunne følge retningslinjer om 1 træner til 9 spillere, skal skabe et samarbejde med andre trænere i klubben og evt. løse det på den måde. Tobias Halbro og Jesper Mathiesen er i denne sammenhæng, også en ressource som evt.  I kan gøre brug af om nødvendigt, dog er det mest optimalt, hvis det løses imellem jer trænere, da der stadig er andre opgaver i klubben, som skal løses. En løsning kan også være enten at skære træningsmængden ned og dermed dele op i grupper, eller træne forskudt i grupper. Hvis ikke man kan leve op til retningslinjerne, er det ikke tilladt at starte med træning.

Som udgangspunkt køre vi efter de gældende sommer trænings tider, medmindre andet er aftalt med Tobias.

Et godt råd herfra...... Tænk over træningsintensitet og træningsmængde. Der  kan være flere spillere der ikke har været så aktive i den sidste tid, start derfor stille og roligt op.......

Der vil blive opstillet vaske spande og rengøringsmidler ved materialerummet.

Generelt:

Baneforhold min. plads per gruppe: 5-mands bane = 10 personer (spillere og trænere) 40x30 m

Hvis en spiller eller en leder får symptomer på sygdom, og får konstateret COVID-19, skal klubben (v.ungdomsformand), trænere og medspillere orienteres om dette.

Træner:

• Inden træning:
    • Træn i faste grupper eller udsend gruppeinddeling inden træning (mødested + voksen)
    • Træningsprogram laves ud fra hensyn til smitte. DBU og DBU Bredde udsender træningsprogrammer til trænere og klubber, som er tilpasset de nuværende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne
    • Kun træneren har adgang til boldrum og skal alene tage bold og kegler ud
    • Der vælges et sæt bolde og kegler, som kun må bruges af den enkelte gruppe
    • Det er ikke tilladt at bruge overtræksveste
    • Der må max trænes i grupper af maksimum 10 personer inklusive voksne, og der må ikke skiftes ud i grupperne under træningen
    • Drikkedunke skal medbringes fyldte hjemmefra og må ikke deles med andre
    • Spillerne sendes hjem og mindes om at de skal gå direkte uden at gøre ophold og huske at holde afstand
  • Under træning:
    • Der skal altid være én træner eller voksen til stede pr. gruppe
    • Der skal så vidt mulig holdes 2 meters afstand til hinanden under hele træningen og ved samlinger.
    • Der opfordres til aktiviteter, som kan gennemføres helt uden fysisk kontakt
    • Under træning er det kun den ansvarlige, der må flytte kegler og mål
    • Der må ikke heades til bolden og heller ikke tæmmes med bryst
    • Der må IKKE bruges hænder i træningen med undtagelse af målmanden, der skal bruge EGNE handsker, som skal være vasket af før træning
    • Der må ikke skiftes ud i grupper under træning. De enkelte grupper skal holdes separate og må ikke blande sig med hinanden under træning
  • Efter træning:
    • Træneren vasker alle rekvisitter af med vand og sæbe

Får man besked om at en spiller eller en person fra spillerens husstand er smittet med Covid-19, informeres ungdomsformanden.

Spillere:

• Det anbefales, at man slet ikke møder til træning, hvis man selv har symptomer på Covid19-sygdommen eller bor sammen med eller har været i kontakt med en person, som er testet positiv
  • Hvis spiller eller andre i husstanden bliver smittet med Covid-19 meddeles dette til holdets træner
  • Ingen træning for personer i risikogrupper uden myndighedsgodkendelse
  • Man møder omklædt
  • Man møder med vaskede/afsprittede hænder
  • Man tilmelder sig træning via kampklar eller ved at kontakte træneren på anden måde
  • Drikkedunke skal medbringes fyldte hjemmefra og må ikke deles med andre
  • Mød ind i din gruppe – gå direkte til mødepunkt