Per Røntved og Ove Andersen hædret

Wall of Fame

To af Brønshøj Boldklubs helt store profiler, landsholdets tidligere anfører Per Røntved og tidligere landsholdsspiller Ove Andersen, er blevet optaget i klubbens Wall of Fame, der er et sidestykke til Fodboldens Hall of Fame i Brøndby. Wall of Fame er i den lange gang i klubhuset, hvor der bliver hængt et billede op af de hædrede. Per Røntved fik æren sammen med hvepsenes legendariske angriber Ove Andersen.

Per Røntved i Wall of Fame

Per Røntved blev hædret for sin flotte indsats. Foto: Niels Bjørn Hansen

Per Røntved og Ove Andersen blev i fredags hædret ved et festligt arrangement for tidligere førsteholdsspillere fra Brønshøj Boldklub. 80 tidligere spillere var mødt op, bl.a. Kent Nielsen, der er cheftræner for AaB i dag, tidligere landsholdsspillere Michael Manniche og Brian Kaus, hvor sidstnævnte har rekorden for fleste spillede kampe for hvepsene.

Brønshøj Boldklubs formand Jan Juul Jørgensen, motiverede valget af Ove Andersen med følgende ord, ”Ove er klubbens første landsholdsspiller. Han var kun 18 år gammel, da han debuterede på landsholdet. Ret imponerende, da Brønshøj på det tidspunkt spillede i 3. division. Han var en farlig angriber og det helt rigtige valg til vores Wall of Fame, fastslog Jan Juul Jørgensen.

Brønshøj Boldklubs Wall of Fame blev etableret sidste år, og den første modtager af æren var klubbens tidligere formand Finn Ryberg.

”Per Røntved var en fantastisk spiller i Brønshøj, han spillede 75 landskampe for Danmark og blev anfører. Han deltog i OL i 1972, og han fortsatte sin karriere som professionel i Werder Bremen. Han er klubbens største spiller nogensinde”, fastslog Jan Juul Jørgensen under bragende klapsalver fra deltagerne. Per Røntved blev utrolig glad for hæderen og takkede rørt. I 2011 blev han også optaget i Fodboldens Hall of Fame.