Optakt: Vigtig kamp mod oprykker

80' Mads Julø
82' Elias Asidah With
lør. 10. okt 2020

I går stod den på bundopgør ude mod oprykkerne fra Roskilde KFUM. Begge hold havde brug for en sejr, men det var hjemmeholdet, som kunne forlade banen med de største smil efter en 3-0 sejr.

I dag gælder det oprykkerne fra Roskilde KFUM i en kamp, hvor både vi og de har hårdt brug for tre point. Vi befinder os nemlig begge to på den forkerte side af nedrykningsstregen, og skal man ikke allerede nu blive hægtet af, så kræver det en sejr.

Roskilde KFUM har den fordel, at de ikke har været i aktion i midtugen, mens vi var ude i en 120 minutters kamp mod Lyngby i pokalen. Vi har dog tiltro til, at spillernes kondi er så god, at de er klar til 90 minutters kamp kl. 13.30.

Vi liveopdaterer, som vi plejer, på Twitter fra kampen. Og så kan de selvfølgelig også streames via Ekstra Bladet, hvis du har et +abonnement.

Information fra Roskilde KFUM
Der kan stadig købes billetter til kampen her.

Husk at medbringe egen stol, ellers kan du risikere at blive afvist i indgangen.

Seneste kamp
Der udspillede sig noget af et pokaldrama, da vi onsdags mødte Lyngby i 2. runde af Sydbank Pokalen.

Efter de første 45 minutter stod den 2-3 til Lyngby efter vi ellers var kommet foran både 1-0 og 2-1 ved hhv. et selvmål og Jonas Hemmingshøj.

I 2. halvleg kom Lyngby hurtigt foran 4-2, men et flot comeback til sidst i halvlegen gjorde, at vi kom på 4-4, da Elias Asidah With og Adil Guendouri begge kom på tavlen.

I den forlænget spilletid fik Lyngby bragt sig foran 4-5 ved Emil Nielsen. Det blev også kampens resultat, men alle kan være stolte over måden, vi røg ud af pokalen på.

Modstanderen
Vi har aldrig tidligere mødt Roskilde KFUM i en divisionskamp. Det er dog blevet til træningskampe mod holdet fra vikingebyen. Den seneste af disse blev spillet den 25. februar 2017, hvor vi tog en 3-2 sejr på mål af Yonas Nielsen og to gange Patrick Naundrup.

Roskilde KFUM blev stiftet næsten 10 år efter Brønshøj Boldklub, nemlig den 14. maj 1929. Holdet har tilbragt deres tid i serien, indtil de i sidste sæson rykkede op i divisionerne for første gang i klubbens historie.

De vandt deres pulje i Danmarksserien, men pga. COVID-19 skulle der spilles finalekamp mod Ledøje-Smørum. Denne blev vundet 1-0, da Rasmus Tangvig, som nu er i Slagelse, scorede kampens enlige mål efter 30 minutter spil.

Af kendte spillere kan nævnes landsspilleren Frederik Sørensen, der har fået sin fodboldopdragelse i Roskilde KFUM.

Spillested
Roskilde KFUM spiller deres kampe ved Lillevang Idrætscenter - også kendt som Borebro Park. Adressen er Snebær 16, 4000 Roskilde. Der er plads til ca. 1000 tilskuere og der spilles på græs.

Dommertrio
Kvinden med fløjten bliver Frida Mia Klarlund, som får hjælp på sidelinjerne af Adis Crneta og Rune Tychsen.