Optakt: Ventetiden er forbi

11.08.18, BB-Avarta: Jamil i aktion mod Avarta

Der er gået næste fire måneder siden, hvepsene sidst spillede en ligakamp, og vi har i den grad savnet det. Men på søndag er det endelig blevet tid til 2. division igen, når Brønshøj gæster Avarta i Espelunden allerede kl. 10.30.

Grunden til det tidlige tidspunkt skyldes et forsøg med at øge eksponeringen af 2. division. Dantoto Racing Live sender derfor fra kampen med kommentatorer. Kampen kan ses, hvis du har valgt kanalen i Yousees bland selv-pakke, eller på Danske Spils hjemmeside, hvis man har en konto. Man behøver ikke at spille via Danske Spils hjemmeside for at sende kampen.

Derudover, så livekommenterer vi kampen via vores Twitter-konto. Avarta livestreamer også kampen via Mycujoo.

Men vi håber da, at I vil tage turen ud til Rødovre for at støtte spillerne i årets første turneringskamp.

11.08.18, BB-Avarta: Fansene

Hvad er sket i vinterpausen
Der er sagt farvel til nogle profiler i vinterpausen. Patrick Naundrup er taget hjem til Fyn, Daniel Anusic er rykket til Frem, Simon Sharif er taget nordpå til Hillerød og Aske José Victor er taget hjem til barndomsklubben Ledøje-Smørum.

Men der er også kommet nye stærke kræfter ind i klubben. I Ringkøbing har man hentet Jonas Magnussen, rutinerede Anders Qvist er kommet til fra FC Roskilde, driblestærke Saad Abbouch har taget springet fra Greve i Danmarksserien til Brønshøj, Oliver Korch samt Casper Löween Jensen har skiftet Hvidovre ud med Brønshøj, i Allerød fra Danmarksserien har hvepsene hentet Oliver Bech, Ahmed Iljazovski har skiftede HIK’s hvide trøje ud med Brønshøjs sorte og gule, unge Andreas Christensen er klar til ar byde "de gamle" op til dans og så er Andreas Lissau kommet hjem fra Japan.

I alt giver det en trup på 26 spillere, som er klar til at kæmpe brodden ud af shortsene her i foråret.

Cem svinger højrebenet

På trænersiden har der også været udskiftning. Carsten Schrøder er stoppet som assistenttræner og i stedet er det den tidligere Brønshøj-spiller Cem Vardar, der er blevet assistenttræner.

Vanen tro er der også blevet spillet en række træningskampe, hvor det både er blevet til lokalopgør mod Husum og Fix, kampe mod divisionsrivaler fra 2. division, mulighed for at prøve sig af mod to gode U19-hold fra U19 Ligaen og så selvfølgelig kampe mod spanske modstandere på træningslejren.

Modstanderen
Avarta har ligesom Brønshøj spillet en masse træningskampe med blandet udfald. De første fire blev alle vundet, men i de sidste seks blev det blot til en enkelt sejr. Den faldt i Avartas sidste træningskamp, da de i Sverige vandt 1-0 ude mod Landskrona.

Der har været udskiftning på cheftrænerposten. Peter Benjaminsen stoppede i efteråret, og Avarta hentede Thomas Westh Hansen i Herlev.

Med fra Herlev har Thomas Westh Hansen hentet topscoreren i Danmarksserien Oliver Carrara og så har man lejet Marco Black og Frederik Tønsberg i Fremad Amager.

I alt er det blevet til 25 kampe mod Avarta siden det første opgør i 1980. Brønshøj har vundet 15, 7 er endt uafgjort og 3 er blevet tabt. Målscoreren siger 46-34 i hvepsenes favør. Brønshøj har aldrig tabt på udebane i ligaen mod Avarta. Her er det blevet til 8 sejre og 3 uafgjorte, og vi håber selvfølgelig på at den ubesejrede stime fortsætter mod De Grønne.

11.08.18, BB-Avarta: Rønnes mål til 4-3

Sidst de to hold mødtes var tilbage i august. Avarta kom foran både 1-0 og 2-0 ved Christian Offenberg. Buch fik reduceret, men Avarta kunne gå til pause med en føring på 3-1, da Mehmet Coskuns indlæg gik i mål.

Men med tre mål i 2. halvleg, scoret af Jamil, Buch og Rønne - sidstnævnte i overtiden - kunne Brønshøj tage en 4-3 sejr.

Jamil: Alle muligheder er åbne
Vi har talt med anfører Jamil Fearrington i forbindelse med 2019’s første turneringskamp. En kamp, som Jamil ser frem til.

- Jeg glæder mig som et lille barn før juleaften. Det er indtil videre den bedste sæson, jeg har været med til at spille i min tid i Brønshøj, og alle muligheder er stadig åbne. Det kan blive en rigtig spændende sæson, siger Fearrington.

Buch og Jamil, jubelscene

Foto: Christian Ove Carlsson

Brønshøj har som bekendt hentet en række nye spillere, og ifølge anføreren er de allerede blevet en del af fællesskabet.

- De nye spillere er faldet rigtig godt til. Jeg tror generelt, at vores omklædningsrum er rigtig let at komme ind i. Vi er gode til at integrere nye spillere, men specielt træningslejren var også en rigtig god mulighed for det, som faktisk var det vigtigste vi fik ud af turen, fortsætter Jamil.

Avartas træner er Thomas West Hansen, og det er en træner som flere af spillerne kender. Derudover tror Jamil også, at banens tilstand bliver til Brønshøjs fordel, når det går løs på søndag.

- Vi er flere, der kender deres træners stil, og hold under ham er kendt for at være meget velorganiserede og afklarede i deres spillestil. Der er helt sikkert brugt meget tid på, hvordan vi spiller, og hvordan de vil forsøge at udnytte det. Banernes beskaffenhed på nuværende tidspunkt lægger op til en herrefight, og der har vi intet problem med at spille simpelt og direkte, når det er nødvendigt, og det har vi også spillerne til. Vi skal ud og krige dem i sænk, og vi skal ud og have 3 point. Længere er den ikke, slutter anføreren.

Spillested
Kampen spilles på Espelundens Idrætsanlæg, der ligger på adressen Korsdalsvej 100, 2610 Rødovre. Buslinje 13 stopper lige i nærheden, linje 9A stopper på Roskildevej, hvorfor der er 8 minutters gang og fra Brøndbyøster St. tager det ca. 20 minutter at gå til Espelunden.

Karantæner
Avarta må undvære deres topscorer Christian Offenberg, der i efterårets sidste kamp fik et karantænegivende gult kort.

Dommertrio
Frida Mia Klarlund Nielsen skal dømme forårets første kamp, og på sidelinjerne får hun assistance af Jan Johansen og Nicolai Mossing Madsen.

Espelundens idrætsanlæg