Optakt: Vejen til Europa starter i Herlev

DBU Pokalen, Herlev-BB
Herlev IF
5 - 1
3 - 1
Brønshøj Boldklub
17' Julius Lip
24' Julius Lip
28' Matin Al-Atlassi
33' Marcus Woss Christensen
34' Oskar Tranberg
50' Kevin Bechmann Timm
57' Mathias Kisum
58' Matin Al-Atlassi
69' Simon Richter
85' Mads Hashiba
tir. 7. aug 2018

I lørdags var det en fantastisk dag at være hveps på, og man følte, at vingerne kunne tage en højere, end man troede muligt. Men i dag var det som om, at en havde plukket vingerne af hvepsene, for de faldt, og de faldt hårdt.

Bare tre dage efter sæsonstarten i 2. division er det blevet tid til pokalfodbold og jagten på Europa. I 1. runde, som finder sted i morgen, venter sidste års 3'ere fra Danmarksserien Herlev. Sidst de to hold mødte hinanden i en afgørende kamp var i 2011, da Herlev slog hvepsene ud af pokalturneringen. Så Brønshøj har revanche til gode. I forbindelse med kampen har vi talt med målmand Kasper Vilfort.

I de sidste 10 kampe har Brønshøj ikke prøvet at tabe, og de sidste fire kampe er alle endt med sejre. Den stime skal Brønshøj forsøge at udbygge til fem sejre i træk, når de løber ind på banen på Herlev Stadion. Men det kræver fuld koncentration og ingen undervurdering af modstanderen. For i pokalturneringen lurer overraskelserne altid, da der er tale om knald eller fald kampe. Det har Brønshøj måtte sande, f.eks. i sæsonen 2016/17, hvor de røg ud i 1. runde til Frederiksværk. Dette håber og tror vi dog ikke sker i morgen.

Og hvis alle I fantastiske supportere og fans står klar på lægterne i morgen, så vil spillerne også være helt klar til at spille sig videre til 2. runde af DBU Pokalen og være med i bowlen, når der trækkes lod til 2. runde fredag den 17. august. Men skulle du være forhindret i at komme til Herlev i morgen, så liveopdaterer vi som sædvanligt fra kampen på Twitter.

B93-BB, 04.08.18 Massiv support

Foto: Christian Ove Carlsson

Seneste kamp
Brønshøj kom flot fra land, da det blev til en 4-0 sejr i sæsonens første kamp ude mod B93 på Østerbro Stadion.

Hvepsene var i kontrol stort set hele kampen og viste kølighed samt effektivitet i begge ender af banen. Inden de første 45 minutter var gået, havde Brønshøj scoret hele tre gange. Først sparkede Oscar Buch hvepsene foran 1-0 efter seks minutter via den ene stolpe. Efter 18 minutter svingede Patrick Naundrup venstrebenet fra kanten af feltet og scorede til 2-0. Lige inden pausen hamrede Daniel Anusic bolden i mål til 3-0

I 2. halvleg kom B93 lidt bedre med, men det forhindrede ikke Brønshøj i at gøre det til 4-0, da debutant Simon Richter fik hovedet på Mads Rønnes indlæg. I slutningen af kampen blev hvepsene reduceret til 10 mand, da Dawda Ngum måtte udgå med en skade, og alle tre udskiftninger var brugt. Dette gav værterne et par farlige muligheder, men ingen mål.

B93-BB, 04.08.18 Måltavlen

Modstanderen
Brønshøj og Herlev har mødt hinanden to gange før, begge gang i pokalturneringen. Første gang var 1980/81-sæsonen, hvor hvepsene tog en snæver 1-0 sejr. Anden gang var i 2011, hvor Brønshøj førte 3-2, men Herlev fik udlignet, og i den forlængede spilletid fik Herlev bragt sig foran og kunne tage en 4-3 sejr. Sidenhen er det også blevet til en enkelt træningskamp, som Brønshøj vandt 2-1. Kampen blev spillet en kold vinterdag i slutningen af februar 2013.

Herlev hører til i Danmarksserien, hvor de i sidste sæson sluttede på 3. pladsen med 18 point om til oprykningen. I denne sæson er Herlev havnet i en svær pulje, hvor de bl.a. skal op i mod 2. divisionsnedrykkerne Greve og GVI, der i sidste sæson kun var et point fra oprykning til 2. division.

I alt har Herlev spillet syv sæsoner i divisionerne. Første gang de var med, var i sæsonen foråret 1993, men måtte rykke ned i efteråret 1994. Først i sæsonen 2010/11 var de tilbage i 2. division, hvor de fik tre sæsoner inden en nedrykning i sæsonen 2012/13, der først var en realitet i sidste spillerunde, sendte dem retur til Danmarksserien. De var dog tilbage igen 2. divison i 2014/15, men rykkede ned med en margen på 22 point til overlevelse.

Herlev klar til kamp

Foto: Herlev Fodbold

I sæsonens første kamp fik de besøg af Holbæk og her gik det ikke som Herlev nok havde håbet på. Allerede efter 10 minutters spil var hjemmeholdet bagud 0-2, men Julius Lip fik bragt håbet tilbage til Herlev med sin scoring til 1-2 fem minutter inden pausen. Holbæk startede dog 2. halvleg, som de startede første halvleg, nemlig med to scoringer inden for de første 10 minutter. Det blev også til 5-1 til gæsterne. Med et kvarter tilbage scorede Julius Lip sit 2. mål i kampen, da han reducerede til slutstillingen 2-5.

Herlev har ligesom de øvrige seriehold spillet en række kvalifikationskampe for at kvalificere sig til hovedturneringen i Sydbank Pokalen. I 4. runde vandt de ganske komfortabelt 8-0 ude mod Hareskov fra serie 3. I 5. runde og sidste runde gentog de 8-0 sejren, denne gang over Undløse fra Serie 2. Dermed var Herlev klar til 1. runde af pokalturneringen.

På trænersiden har Herlev en person, der har masser af erfaring fra divisionerne. Thomas Westh Hansen har tidligere trænet Skjold, Avarta og Hvidovre, så det er en rutineret herre, som Herlev har på sidelinjen.

Herlev har, for Brønshøj-fans, nogle velkendte navne i truppen. Hele tre tidligere hvepse iklæder sig Herlevs blå dragt. Det drejer sig om Nico Jørgensen, Nuri Mustafi og Oliver Miltoft. Sidstnævnte er skiftet til Herlev i sommerpausen.

Med i truppen har de også deres topscorer fra sidste sæson, Matin Al-Atlassi. At-Atlassi scorede i sidste sæson 15 mål i 27 kampe. Så det er en spiller, der ved, hvor målet står, og som hvepsene skal holde godt øje med.

Herlev Stadion

Foto: Kalundborg GB

Spillested
Kampen spilles på Herlev Stadion der ligger på Tvedvangen 198. Buslinjerne 167 og 168 stopper ca. 5 minutters gang fra stadionet. Entréprisen til kampen vil være 50 kr.

Dommertrio
Manden med fløjten bliver Emil Martinussen, mens mændene med flagene vil være Andreas Barnewits og Casper Thorsøe Jr.

Spillerinterview
Vi har i forbindelse med pokalkampen talt med målmand Kasper Vilfort om pokalturneringen og kampen mod Herlev. Vilfort fik en god start på sæsonen sammen med resten af holdet, og den kun ekstragod for målmanden, da han holdet buret rent mod B93.

- Det var rigtig vigtigt at holde B93 fra at score! Jeg sætter en stor ære i at holde nullet, og det betyder meget for mig! Det er også meget nemmere at vinde kampe, hvis vi har en solid defensiv, som kan spille til nul. Så vi ikke som sidste sæson, skal score minimum to mål for at få en sejr. Så stor ros til hele holdet for at arbejde godt defensivt i lørdags, og mere eller mindre holde B93 fra fadet, siger Vilfort.

Vilforts butik er lukket

Inden fokus vender tilbage til 2. division, når Avarta kommer på besøg på lørdag, skal der som bekendt første spilles en pokalkamp. Kasper Vilfort sætter nogle ord på, hvad det er pokalturneringen kan, som divisionskampene ikke kan.

- Pokalturneringen betyder meget for mig. Pokalfodbold er noget helt særligt og har sit eget liv, hvor alt kan ske. Man kan få lov til at møde nogle rigtige spændende hold, som man ikke møder i 2. division, fortæller Kasper.

Herlev ligger i rækken under Brønshøj, og ofte kan favoritterne komme til at undervurdere modstanderen. Noget som ikke må ske ifølge Kasper Vilfort.

- Man skal aldrig undervurdere nogen, og slet ikke, når det er pokalfodbold. Alle kender til kampe, hvor favoritten bliver drillet af de mindre hold. Det er også en af de charmerende ting ved pokalfodbold - når det ikke går udover en selv, understreger målmanden.

Vilforts butik er lukket

Kasper tror dog på, at Brønshøj kan spillere sig videre til 2. runde, men ved også, at man ikke skal tror, at sejren bare vil komme af sig selv.

Jeg forventer, at det bliver en kamp, hvor vi skal vise der er forskel på Danmarksserien og 2. division. Men det bliver ikke en nem kamp, hvis vi tager tingene for givet. Vi skal kæmpe fra start af og sætte os på spillet, og derfra spille vores spillet. Intet kommer af sig selv, slutter den 29-årige hveps.