Optakt: Topholdet skal tæmmes

82' Wilson Henningsen
87' Oscar Buch
lør. 19. maj 2018

HIK var ubesejret i foråret inden dagens kamp, men Brønshøj fik trynet topholdet og sendt dem hjem til Gentofte med et 1-6 nederlag. Buch, Kevin og Rønne scorede to mål hver for hvepsene.

BB-HIK, 19.05.18 (plakat)

Vi nærmer os afslutningen på sæsonen med blot fem kampe tilbage. Brønshøj spillede sig for lidt over en uge siden på den rigtige side af nedrykningsstregen, og den placering skal der holdes fast i. Men det bliver ikke nemt i morgen, hvor det ubesejrede tophold HIK kommer på besøg. Inden kampens start vil Lars Emil Juel Andersen blive hyldet for sine 100 førsteholdskampe for Brønshøj.

Der er dog betydeligt mere på spil for Brønshøj end for HIK. Morgensdagens gæster har nemlig for længst sikret sig en sæson mere i 2. division, mens hvepsene stadig kæmper for overlevelse. Brønshøj har alt at vinde og intet at tabe, og skal sætte sig på HIK fra start af. Lykkedes dette, kan det være, at HIK mister lysten til "at lege med".

Men spillerne kan ikke gøre det alene, så mød op i Tingbjerg i morgen og skab den fantastiske stemning, som vi ved, at I kan skabe. Skulle du dog være forhindret i at komme, så liveopdaterer vi på Twitter og livestreamer kampen på Mycujoo.

Seneste kamp
Turen går i søndags til Jylland, hvor Brønshøj skulle forsøge at følge på torsdagens sejr. Men hvad der lignede tre point blev til et i de sidste 10 minutter af kampen mod VSK Aarhus.

Hvepsene blev hårdt ramt i 1. halvleg, hvor både Daniel Anusic og Jacob Berthelsen måtte udgå med skader. Førstnævntes var en slem en af slagsen, da turen på Aarhus Universitetshospital viste, at kravebenet var brækket. Oveni i de to skader fik VSK Aarhus straffe, som de omsatte til mål. I de døende minutter af 1. halvleg fik Brønshøj udlignet ved Christoffer Boateng.

Brønshøj satte sig på 2. halvleg, og det blev først 2-1, da Kevin Bechmann Timm scorede på en retur, og sidenhen 3-1, da Boateng scorede på straffe. Aarhusianerne kunne ikke tåle et nederlag, og smed derfor de høje folk op i front. Dette lagde et stort pres på Brønshøj, og desværre fik VSK scoret to gange, så det hele endte 3-3. Simon Sharif havde ellers en friløber i overtiden, men VSK-keeperen fik reddet med en fin fodparade.

VSK Aarhus-BB, 13.05.18 Kevin gør det til 2-1 til BB

Modstanderen
HIK var ret så suveræne dette forår, hvor de stadig ikke har prøvet at tabe. Faktisk har de kun smidt point i to kampe. Den ene var en 0-0 kamp ude mod AB, den anden var 2-2 kampen hjemme mod Brønshøj. Her førte HIK ellers 2-0, men hvepsene svarede hurtigt igen.

HIK har sikret sig en sæson mere i 2. division, men det forhindrer dem ikke i at blive ved med at sejre. Deres tre seneste kampe er alle endte med sejre, og sidst gik det ud over hjemme i Gentofte, hvor topscoreren i 2. division Jonathan Nielsen nettede to gange.

Der bliver nok at holde øje med for hvepsenes defensiv, når de møder en offensivt stærkt HIK-hold, bl.a. pga. skader og karantæner. Men der er fuld tiltro, at bredden i truppen kan klare udfordringen.

HIK-spiller

Karantæner
Venstrebacken Anton Holse er tilbage fra karantæne. Til gengæld må Brønshøj undvære anfører Jamil Fearrington og højreback Philip Rejnhold pga. karantæne. Hos HIK skal Jonas Hebo Rasmussen afsone karantæne.

Dommertrio
Martin Køster skal dømme kampen i morgen, mens Deniz Yurdakul og Kristian Brkic står klar på sidelinjerne.

Lars Emil: Skal ikke hvile på laurbærrene
Niels Bjørn Hansen har snakket med Lars Emil Juel Andersen, der netop har rundet 100 førsteholdskampe for Brønshøj. Her kommer Lars Emil bl.a. ind på kampen mod HIK, og hvordan hans rolle på holdet har ændret sig. Om de 100 kampe siger han følgende:

- Det er sjældent med et sådant kampjubilæum her i Brønshøj Boldklub. Det er godt nok mange kampe, og det er selvfølgelig en mærkedag for mig. Jeg trives i klubben. Det gælder spillerne og  holdet. Det gælder vore trofaste fans og ikke mindst de mange rare ansigter, som jeg ser i klubhuset hver eneste dag. De holder klubben kørende, siger Lars Emil.

Lars mod HIK

Da Lars Emil Juel Andersen fik debut den 26. juli 2014 ude mod Vejle startede han i forsvaret. En position han spillede i starten af sin Brønshøj-karriere, men det har nu ændret sig.

- Jeg kan glæde mig over, at jeg var en del af forsvaret i efteråret 2014, hvor vi lukkede fuldstændig af og fik betegnelsen det bedste forsvar. Nu har jeg fået en ny rolle på midtbanen, hvor jeg ”rydder op”, erobrer bolde og sætter angreb i gang. En rolle jeg godt kan lide, fortsætter Juel Andersen.

I morgen venter som bekendt topholdet HIK. Men på trods af, at de er tophold, tror Lars Emil på alle tre point.

- Det er et hold, der står rigtig godt til os. Vi har et godt tag på dem. I modsætning til de jyske hold parkerer de ikke bussen, men vil spille fodbold. Vi er på vores hjemmebane Tingbjerg Ground, og det giver os ekstra kræfter. Jeg tror at vi vinder, men jeg vil ikke sætte cifre på. Vi tager sejren og de tre point, slutter den rutinerede midtbanespiller.

Du kan læse det fulde interview med Lars Emil, samt et interview med Aske José Victor, i det flotte kampprogram, som kan købes for blot 20 kroner inde på stadion på selve kampdagen.

Lars Emil hyldet som årets spiller af supporterne