Optakt: Tilbage til den gamle hjemmebane

De fantastiske fans
Vanløse IF
10' Patrick Naundrup
27' Mads Rønne
32' Christian Thorup
39' Oskar Høybye
53' Oscar Buch
64' Tobias Kjelfred
72' Mads Rønne
84' Simon Richter
87' Emil Carlsen
lør. 22. sep 2018

Efter 8 års pause var hvepsene tilbage i Vanløse Idrætspark, og det skulle blive et glædelig gensyn med den gamle hjemmebane. Brønshøj vandt nemlig 3-1 over Vanløse. Brønshøj spillede flot i 1. halvleg, mens 2. halvleg var lidt mere rodet. Og så blev de mange tilskuer vidne til et verdensklassemål. Naundrup, Rønne og Buch scorede for Brønshøj.

For første gang i otte år mødes Brønshøj og Vanløse i en officiel kamp, når hvepsene i morgen vender tilbage til deres gamle hjemmebane, som de seneste fløj rundt på i perioden 1983-1990.

I den periode blev der skabt mange succesoplevelser for hvepsene i Vanløse Idrætspark, og hvor spillere som Leif Sørensen og Kent Nielsen leverede solide indsatser i 1. division, som dengang var landets bedste række.

Vi håber også på nye succesoplevelser, når Michael Winters tropper i morgen løber ind på banen. Vi håber også, at rigtig mange hvepse vil tage turen til Vanløse Idrætspark og skabe en stemning, som om det var på Tingbjerg Ground, at kampen blev spillet.

Men skulle du være forhindret i at komme ud og se et vaskeægte københavneropgør, så liveopdaterer vi kampen på Twitter, og Vanløse livestreamer kampen via Mycujoo.

BB-AB, 15.09.18: Lassen gør det til 1-0

Seneste kamp
Den stod på Slaget om Mosen i lørdags, da AB gæstede Tingbjerg Ground. Desværre var det AB som trak sig sejrrigt ud af opgøret.

1. halvleg var en livlig affære med chancer i begge ender. Det var dog Brønshøj som fik hul på bylden først, da Oliver Lassen scorede sit første Brønshøj-mål efter 21 minutter. Lige inden pausen blev hvepsene reduceret til 10 mand, da Kevin Bechmann Timm fik sit andet gule kort og dermed rødt kort.

Dette vendte kampen på hovedet, og med to mål i 2. halvleg endte gæsterne fra AB med at tage en 2-1 sejr. Hvepsene kæmpede ellers bravt, men kunne desværre ikke holde fast.

Vanløse

Foto: Vanløse IF

Modstanderen
Ifølge Brønshøj Boldklubs officielle statistik har hvepsene mødt Vanløse 59 gange. Her er det blevet til 29 sejre, 11 uafgjorte og 19 tabte med en målscore på 118-93. Som nævnt tidligere skal vi otte år tilbage for at finde den sidste officielle kamp mod Vanløse. Her endte det 0-0 i 2010 - en sæson, hvor Brønshøj endte med at rykke op.

Vi skal hele 88 år tilbage for at finde det første opgør mellem Brønshøj og Vanløse. Kampen blev spillet på Genforeningspladsen og var en del af KBU's B-række. Det blev til en knusende 5-1 sejr til Brønshøj.

Kigger vi på denne sæson, så har Vanløse fået en flot start på sæsonen. Pt. befinder de sig på 3. pladsen med fire sejre, tre uafgjorte og et nederlag. Det ene nederlag kom i deres seneste hjemmekamp mod Middelfart, hvor Vanløse tabte 0-3.

På spillersiden har Vanløse en særdeles farlig hollænder i front. Jack Castelijns har bombet fire gange denne sæson og altså stået for 40 pct. af Vanløses mål i 2. division i denne sæson. Men også en spiller som Shabban Hussein, der tidligere har spillet i Brønshøj, skal der holdes et vågent øje med, da han har et sublimt spark.

Vanløse Idrætspark

Foto: Stadionturen

Spillested
Vanløse Idrætspark ligger på Klitmøllervej 20 i Vanløse. Stadionet blev bygget i 1941 og har plads til 10.000 tilskuere. Der er masser af offentlige transportmuligheder ud til Vanløse Idrætspark. Buslinjerne 10, 12 og 13 stopper alle ca. et kvarters gang fra stadionet, mens der er 10 minutters gang fra Jyllingevej st., hvor linje C stopper.

Entréprisen for voksne er 50 kr., pensionister kan slipper med 25 kr. og børn under 18 år kommer gratis ind.

Karantæner
Brønshøj må undvære angriberen Kevin Bechmann Timm, som har fået et spilledags karantæne efter to gule kort mod sidste rundes kamp.

Dommertrio
Kampens dommer i morgen bliver Christian Hansen, som på sidelinjerne får hjælp af Andreas Barnewitz og Mikkel Bredsgaard Randers.