Optakt: Slaget om Mosen

50' Dawda Ngum
57' Anders Qvist
lør. 13. april 2019

Vi var farligst i 1. halvleg, men endnu engang blev 2. halvleg udslagsgivende, da to AB-mål i 2. halvlegs to første minutter gjorde, at AB vandt Slaget om Mosen på Gladsaxe Stadion.

Glem kampen mellem Brøndby og FC København søndag, weekendens fedeste derby finder nemlig sted i morgen, når vi gæster Gladsaxe Stadion og AB i en kamp om æren og tre vigtige point.

Begge hold er sikker på at slutte i top 3 i Øst-puljen, men det må ikke blive en sovepude. For efter tre kampe i træk uden sejr, tørster både spillere, trænere og fans efter en sejr. Og tre point vil også være vigtige for begge hold, så man ikke mister for meget terræn i forhold til holdene fra Vest-kredsen.

Så tag turen ud til Tingbjerg Ground allerede kl. 10.30 og vær med til den traditionelle mosemarch, som finder sted kl. 12.45, inden det hele går løs kl. 14 på Tingbjerg Ground.

Men er du forhindret, så livekommenterer vi kampen på Twitter.

BB fans i Gladsaxe

Mosemarch
Som skrevet, så vil den traditionelle mosemarch også finde sted i morgen. Det hele starter kl. 10.30 med brunch-buffet til 50 kr. eksl. Drikkevarer og musik med DJ Martin Tjek. Kl. 12.45 går vi så i samlet flok mod Gladsaxe Stadion, og kl. 14 er vi klar til kampstart, hvor uglerne skal sendes ud af mosen.

Seneste kamp
Der var ikke meget, der lykkedes i lørdagens kamp hjemme mod Slagelse. Den knoldede bane gjorde det svært at spille fodbold, og Slagelse var bedre til at udnytte de få muligheder, som opstod i kampen.

Slagelse fik bragt sig foran lige inden pausen, da et hjørnespark blev headet videre og Christoffer Thrane kunne sende bolden det sidste stykke over stregen. Det blev også 2-0 til Slagelse, da Mark Moesgaard trykkede af første gang og fik sendt bolden om bag en chanceløs Kasper Vilfort.

I kampens overtid lykkedes det os endelig at komme på tavlen, da Andreas Baes fulgte op på returen efter Ahmed Iljazovskis helflugter og fik reduceret til slutstillingen 1-2.

Ikke nogen opløftende indsats af hvepsene, men vi håber, at der tages revanche i morgen.

Rønne mod AB

Modstanderen
AB har ikke tabt i foråret, hvor det er blevet til to sejre og tre uafgjorte. Faktisk har AB ikke tabt deres sidste otte kampe. Der venter os derfor et formstærkt hold i morgen.

Men AB har ikke scoret mange mål i forårets fem kampe. Her er det kun blevet til seks scoringer, og med en Mads Rønne tilbage fra karantæne håber vi, at vi kan få banket mindst et par stykker ind bag AB-keeperen.

Uglernes sidste kamp var på udebane mod Skovshoved, og ligesom Middelfart og os, så lykkedes det heller ikke AB at hente sejren ude mod skovserne.

Det er blevet til 48 ligakampe mod AB, og det er akademikerne, som har det statistiske overtog. Det er nemlig endt med 10 sejre, 16 uafgjorte og 22 nederlag mod uglerne. Og i de sidste fem kampe har AB hentet sejre i fire af dem.

AB har flere dygtige folk oppe foran, som vi skal holde øje med. Bl.a. Yonas Nielsen og Nichlas Rohde kan skabe problemer for vores defensiv.

Karantæner
Vi har igen Mads Rønne til rådighed efter overstået karantæne, mens AB må undvære forsvarsspilleren Seejou King, der skal afsone en spilledags karantæne efter et gult kort mod Skovshoved.

Dommertrio
Kampens dommer bliver Emil Martinussen, og linjedommerne vil være Yasin Seker og Sadaqat Khatak.

Danmarks Smukkeste