Optakt: Slaget om Mosen

69' Simon Richter
79' Nichlas Rohde
lør. 15. sep 2018

Forrygende 1. halvleg, men et rødt kort lige inden pausen vendte tingene på hovedet i 2. halvleg, hvor AB fik kunne tage en 2-1 sejr i Slaget om Mosen.

BB-AB, 15.09.18 Plakat

I morgen gælder det Slaget om Mosen, når AB gæster Tingbjerg Ground. Det plejer at være kampe med høj intensitet og god stemning på sidelinjerne, så kom ud og se Danmarks bedste lokalopgør. Vi har i forbindelse med kampen snakket med forsvarsspilleren Ricky Gotland.

Det er ikke kun æren og håneretten, der er på spil, når Brønshøj i morgen tager imod AB. Hvepsene har også revanche til gode efter at have tabt de to seneste opgør mod uglerne.

Vi ved, at spillerne er sultne efter at komme i kamp igen efter en pause på to uger pga. landskampspausen, hvor Simon Richter og Dawda Ngum var afsted med det gambianske landshold. Og mon ikke også I supportere og fans hungrer efter igen at se hvepsene i aktion. Så kom ud og støt holdet og blæs fjerene af uglerne.

Men skulle du være forhindret i at opleve Slaget om Mosen på Tingbjerg Ground, så kan du følge med på både Twitter og Mycujoo.

Buffet inden kampen
For kun 125 kr. kan du få buffet (fra kl. 12.30 - 14.30) og billet til kampen mod AB. Alt du skal gøre er at tilmelde dig hos Thomas Ibsen på enten mail: ti@bbpf.dk eller SMS 40 13 33 58. Betaling kan enten foregå nede i kantinen eller på MobilePay 47128 (BB Kantinen) - husk at skrive navn.

Seneste kamp
Vi skal to uger tilbage for at finde den seneste Brønshøj kamp. Her endte det med et nederlag på Fyn til Middelfart.

Fynboerne fik en god start på opgøret, da den tidligere Brønshøj-spiller Sebastian Dalgaard trak ind i banen, og med et velplaceret skud gjorde det til 1-0. Middelfart fortsatte med at dominere, mens ikke meget lykkedes for Brønshøj, og inden pausen blev det også til 2-0 ved Søren Andreasen.

Brønshøj kom bedre ud til 2. halvleg, og efter femten minutter kunne Middelfart ikke få bolden væk. Det hele endte med en scoring af Kevin Bechmann Timm. Hvepsene pressede på for en udligning, og det gav kontramuligheder til hjemmeholdet. I overtiden fik Middelfart scorede på sådan en mulighed til slutstillingen 3-1.

Brønshøj havde fået deres kamp mod Marienlyst udsat. Den skulle have været spillet den 8. september, men Simon Richter og Dawda Ngum var afsted med det gambianske landshold, og derfor blev kampen udsat. De to fik en kæmpeoplevelse nede i Gambia, hvor det lykkedes det at spille 1-1 mod Algeriet.

01.09.18: Middelfart-BB Sebastian Dalgaard

Modstanderen
AB fik en god start på sæsonen, da de hentede en 1-0 sejr ude mod Avarta. Men i de fire efterfølgende kampe blev det ikke til sejre for uglerne, hvor det blot blev til to point, selvom de havde tre hjemmekampe.

Uglerne har dog fundet melodien igen i de to sidste kampe, som begge er blevet vundet med en samlet målscore på 10-1. Senest gik det ud over Skovshoved, der, selvom de var en mand i overtal, lukkede fem mål ind. Dermed kunne AB tage en 6-0 sejr.

AB har mange gode spillere i truppen, og topscorer lige nu er Rasmus Tangvig Sørensen, der har nettet fire gange denne sæson. Tangvig er vant til at finde netmaskerne, da han også bombede løs i sidste sæson.

Ifølge Brønshøjs officielle statistik har hvepsene mødt AB 56 gange. Her er det blevet til 11 sejre, 18 uafgjorte og 27 nederlag med en samlet målscore på 61-111.

AB-spillerne

Karantæner
AB må undvære den tidligere Brønshøj-spiller Younes Nielsen, der så rødt i weekendens kamp mod Skovshoved.

Dommertrio
Manden, der skal holde øje med hvepsene og uglerne på banen er Mostafa Seyfi, og han får hjælp på sidelinjerne af Andreas Barnewitz og Martin Køster.

Ricky Gotland
Forsvar 5
Ricky Gotland

Gotland: Vi skal sætte os igennem
Niels Bjørn Hansen har snakket med forsvarsspilleren Ricky Gotland om hvepsenes start på sæsonen, kampen mod AB og sin første tid i klubben. Ricky har indtil videre fået fire kampe for Brønshøj - heraf tre fra start.

- Det passer mig fint, at der er en stærk vindermentalitet her i klubben. Det er en udfordring, og jeg skal bevise mit værd, men jeg synes, at det var på tide at prøve noget nyt. Brønshøj er en klub, hvor det sociale og fodbolden er i en god balance, siger Ricky.

Brønshøj har i sæsonens første seks kampe hentet fire sejre og tabt to gange - begge gange på udebane. Ricky er da også tilfreds med starten på sæsonen.

- Jeg synes, at vi har fået en rigtig fin start. Holdet vinder, og det giver selvfølgelig en god stemning. Der kommer selvfølgelig nogle bump på vejen som nederlaget mod Middelfart, hvor vi i 2. halvleg kæmpede hårdt og blev ved. Jeg vil sige, ud fra det jeg har set, så bliver vi et af holdene i oprykningsspillet. Hvordan det ender ved ingen, men jeg ser da nogle rigtig gode muligheder for os, fortsætter Gotland.

Det vil være Rickys første mosederby, hvor han tror på en hård kamp, men med supporternes støtte tror han på alle tre point.

- AB er et hold, der ikke skal undervurderes. Vi skal være klar fra start til et rigtigt lokalderby. Vi skal kæmpe hårdt, og vi skal sætte os igennem i duellerne, så ender det med, at Brønshøj vinder. Mit gæt er 2-0. Vi er jo også på vores hjemmebane Tingbjerg Ground med vore trofaste og engagerede fans, der er vores stærke 12. mand, slutter den 27-årige forsvarsspiller.

Du kan læse det fulde interview med Ricky Gotland samt meget mere, bl.a. interview med Vilfort om kampen mod AB samt interview med Richter om Gambias landskamp, i det flotte kampprogram, som kan købes for kun 20 kr. inde på stadion på kampdagen.

Gotland i aktion