Optakt: Skal slutte godt af

Jamil mod B93
Brønshøj Boldklub
3 - 1
2 - 1
B93
4' Kevin Bechmann Timm
12' Christian Stokholm
27' Jamil Fearrington
67' Lars Emil Juel Andersen
88' Patrick Naundrup
lør. 10. nov 2018

H.C. Andersen kunne ikke have skrevet det bedre selv, da B93 blev besejret 3-1. Jamil blev hyldet for sine 100 kampe for Brønshøj, og han takkede med et mål og en assist, og Naundrup fik sagt godt farvel til Tingbjerg Ground, i sin sidste kamp for hvepsene, med sit 25. mål for klubben og Brønshøjs mål nummer 100 mod B93. Også Kevin Bechmann Timm kom på måltavlen.

I morgen er det sidste chance for at se Brønshøj i aktion i 2018. Her gælder det nemlig efterårets sidste kamp, når B93 kommer på besøg i Tingbjerg.

Plakaten mod B93, 10.11.18

Brønshøj kan ikke slutte dårligere end én 3. plads, men der gås benhårdt efter sejren og de tre point, så vi kan slutte efteråret godt af, og øge afstanden til 7. pladsen. Dette vil nemlig give en god portion selvtillid gennem hele vinteren, så spillerne er klar til at stikke løs i grundspillet sidste seks kampe til foråret.

Netop i morgen sker der masser af ting. Fra kl. 12.30 er der Hvepse Tour 2018, hvor otte cykelpar cykler penge hjem til klubben. Kl. 15 er kampen mod B93, hvor Jamil Fearrington inden kampen vil blive hyldet for sine 100 kampe som hveps, og efter kampen er der julefrokost i klubhuset.

Vi håber, at du vil komme ud og tilbringe dagen sammen med andre hvepse og også støtte spillerne på banen. Men skulle du være forhindret, så livekommenterer vi kampen på Twitter og livestreamer kampen på Mycujoo.

Seneste kamp
På en smuk efterårsdag tog hvepsene turen til Odense, hvor det blev til alle tre point mod Marienlyst.

Der var gode chancer i begge ender i 1. halvleg, men målmændene var mødt op til kampen og leverede nogle gode redninger. Marienlysts målmand Marcus Sørensen kunne dog ikke forhindre Mads Rønne i at gøre det til 1-0 med en følt afslutning.

I 2. halvleg lykkedes det for Brønshøj at holde Marienlyst fra chancer. Marienlyst fik dog bolden i mål, men forinden var der vinket for offside. Brønshøj havde deres muligheder for at øge føringen og dermed lukke kampen. Men der faldt ingen mål i 2. halvleg, og hvepsene kunne derfor rejse hjem over Storebælt med en 1-0 sejr.

03.11.18, Marienlyst-BB: Rønne har lige gjort det til 1-0

Modstanderen
Ifølge Brønshøj Boldklubs officielle statistik, så er det kamp nummer 60 i morgen mod  B93. Dermed er B93 en af de klubber, som hvepsene har mødt allerflest gange. I de foregående 59 kampe er det blevet til 25 sejre, 15 uafgjorte, 19 nederlag og en målscore på 97-91.

B93 fejrer i år deres 125 års jubilæum. De har vundet ni danske mesterskaber og en pokaltitel. Det seneste mesterskab var dog i 1946, hvor Brønshøj stadig var ny divisionsklub efter oprykningen i 1944. Pokaltitlen er dog fra 1982, samme år som Brønshøj vandt den lille pokalturnering, Carlsberg Gran Prix.

B93-BB, 04.08.18 Måltavlen

B93 havde for to runder siden gjort rent bord på udebane med seks sejre i seks kampe. Men for to uger siden måtte de indkassere deres første udebanenederlag, da de tabte 0-3 til AB. Omvendt kunne de glæde sig over sæsonens første hjemmesejr, da de i sidste weekend slog Frem 1-0. Her var det 250-kamps-jubilaren Emil Dyre Nielsen, der blev matchvinder.

B93 ligger inden kampen i morgen på 6. pladsen med 23 point. Et point mere end Frem på 7. pladsen. Så Østerbro-holdet vil gå benhårdt efter sejren i morgen, både for at revanchere 0-4 nederlaget tidligere på sæsonen og for at holde sig på pladserne til oprykningsspillet.

B93's topscorer i denne sæson er Nicolai Olsen med seks scoringer. Han var da også tæt på at komme på tavlen i sæsonens første opgør mod B93.

Rønne mod B93

Karantæner
B93 må undvære midtbanespilleren Aske Lundsgaard, der fik et karantænegivende gult kort i kampen mod Frem.

Dommertrio
Manden med fløjten bliver Yasin Seker, mens Deniz Yurdakul og Nicki Nordlund Hansen tager sig af flagene på sidelinjerne.

Jamil: Superfedt med 100 kampe
Niels Bjørn Hansen har snakket med anfører Jamil Fearrington om kampen mod B93, om sin tid i Brønshøj og om at nå 100 kampe, som anføreren gjorde den 31. oktober i kampen mod Hillerød.

- Det ser superfedt at nå de 100 kampe. Det viser med al tydelighed, at jeg er glad for at være i klubben. Samtidig er det også en stor ære, at nå de 100 kampe for hvepsene, og forhåbentlig når jeg også de 200, siger Jamil.

Jamil har været i Brønshøj siden sommeren 2015, hvor han fik debut for hvepsene den 9. august 2015 mod Holbæk, en kamp hvor Jamil kom på tavlen. Og der er ingen tvivl om, at anføreren er glad for at være hos hvepsene, hvor han også nyder stor respekt.

- Jeg har i min tid som fodboldspiller aldrig været så godt et sted som Brønshøj. Der er gode holdkammerater, der har stor tillid til hinanden, og i klubben er der en god blanding af engagerede fans og positive klubfolk. For ikke at tale om trænere og ledere. Jeg har et ansvar som anfører, og ledere og trænere vender mange ting med mig, fortsætter Fearrington.

Buch og Jamil, jubelscene

Foto: Christian Ove Carlsson

Men det hele går ikke op i fodbold. Sammenholdet uden for banen er lige så vigtigt, og her ser spillerne også meget til hinanden.

- Jeg tager mig også af bødekassen og arrangerer sociale ting med spillerne. Vi går ud og spiser sammen, og ind imellem tager vi også en rigtig bytur. De oplevelser gør, at vi kommer hinanden mere ved, og samtidig har vi også en superfed stemning i omklædningsrummet. Vi bliver tættere knyttet til hinanden. Det skaber større tillid til gavn for spillet på banen, understreger anføreren.

Jubel efter scoring

I morgen gælder det som bekendt B93. En modstander, som Brønshøj slog 4-0 på Østerbro Stadion i sæsonens første kamp. Og lige så rosende fansene kan være på de sociale medier, så kan kommentarerne også blive rigtig hårde, når det ikke er blevet til tre point.

- Det er et hold, som vi skal slå. Vi skal være kloge, dygtige og mere kyniske i vores spil. Vi er dog fortsat det hold, der har scoret flest mål i 2. divisions pulje 2. Vi er utrolig glade for en flotte opbakning på Tingbjerg Ground, men engang imellem er der hårde kommentarer på facebook. For hårde. Vi skal ikke glemme, at vi har taget et kvantespring siden sidse sæson. Men uanset hvad, så vil vi kæmpe hårdt for sejren i morgen, slutter den rutinerede hveps.

Du kan læse det fulde interview med Jamil i kampprogrammet, som kan købes for blot 20 kroner inde på stadion på kampdagen. Her kan du også læse et interview med Lars Emil Juel Andersen, der fortæller om, hvad det betyder at få Fiduspokalen.