Optakt: Sejrshungrende hold mødes

79' Christian Meisner
90' Lars Emil Juel Andersen
lør. 14. april 2018

For fjerde kamp i træk endte det med uafgjort, da Brønshøj tog i mod Lyseng. Lysengs plan var at stå defensivt og satse på omstillinger, og det lykkedes for gæsterne.

BB-Lyseng, 14.04.18 (plakat)

Så er der igen besøg fra Aarhus, når oprykkerne fra Lyseng kigger forbi Tingbjerg Idrætspark på lørdag. Både Brønshøj og Lyseng har brug for sejre efter de første fem kampe endnu ikke har givet tre point, selvom det har været tæt på for begge hold. Spillet er dog for Brønshøjs vedkommende blevet bedre og bedre siden forårets første kamp, og der bliver skabt mange chancer - nu skal de bare puttes ind.

Vejrguderne har pt. sørget for to-cifrede grader, svag vind og har endda også fået solen til at kigge frem. Så få luft under hvepsevingerne og kom ud og støt holdet, når det hele går løs kl. 15.

Men skulle du på en eller anden måde være forhindret i at komme ud til Tingbjerg Idrætspark, så livekommenterer vi fra kampen på Twitter, og vi livestreamer kampen på Mycujoo.

Seneste kamp
I sidste spillerunde gik turen til Fyn. En del hvepse havde taget turen til Odense, men på trods af et stort spil- og chanceovertag måtte hvepsene nøjes med et point.

I 1. halvleg kom begge hold frem til en masse muligheder. Et par gange måtte Kasper Vilfort ud i fuld længde for at forhindre Dalum-scoringer, og i den anden ende var Rasmus Lund en evig stopklods for Brønshøjs afslutninger.

Dalum-BB, 07.04.18 Boas scoring på straffe

I 2. halvleg var det dog Brønshøj, som kom frem til det meste, men det forhindrede ikke Dalum i at bringe sig foran, da Lukas Harder fik sparket en returbold i kassen. Brønshøj havde det ene forsøg efter det andet, men Rasmus Lund havde valgt at stå sit livs kamp. Ti minutter før tid fandt hvepsene endelig en sprække i Lund-muren, da Boateng udnyttede et straffespark til at gøre det til slutresultatet 1-1.

Modstanderen
Idrætsforeningen Lyseng blev stiftet i 1970, da rivalerne Holme og Kragelund slog sig sammen. For lidt over ti år siden befandt Lyseng sig i Serie 1, men sidste sæson lykkedes det dem at vinde pulje 4 i Danmarksserien, og for første gang rykke op i divisionerne.

Men livet som divisionsklub har ikke været nemt for aarhusianerne. I efterårets grundspil endte som nummer 7 ud af 8, og her i efteråret har de måtte indkassere nederlag i de første fem kampe. De var dog tæt på at overraske i sidste runde, da den stod 1-1 inde i overtiden ude mod AB. Desværre for aarhusianerne fik AB scoret i overtiden, og det endte med et 1-2 nederlag.

Det vil også være første gang, at Brønshøj og Lyseng mødes, så sørg for at tage rigtig godt imod dem, når de gæster Tingbjerg Idrætspark for første gang.

Karantæner
Brønshøj må undvære anfører Jamil Fearrington, der skal afsone en spilledags karantæne, efter han modtog et gult kort i kampen mod Dalum.

Det samme er tilfældet for Lysengs forsvarsspiller Rasmus Stampe, der fik gult, da de mødte AB.

Dommertrio
Manden med fløjten bliver Martin Køster, og på sidelinjerne får han hjælp af Frederik Bak og Brian Qvist.

Lissau: En nøglekamp
Niels Bjørn Hansen har snakket med hvepsenes nye kantspiller Andreas Lissau, der er skiftet fra FC Roskilde i vinterpausen.

- Jeg er glad for at være i klubben. Der er en god kultur og en god stemning på holdet. Det er nogle rigtig gode gutter og dygtige fodboldspillere, siger Lissau.

Andreas har tidligere besøgt Tingbjerg Idrætspark som en del af modstandernes trup, men han må sige, at det er noget særligt at træde ind på stadionet som hveps.

- Den støtte holdet får af vores fans, gør en, som spiller, motiveret til at kæmpe hårdt for en sejr og tre point. Fan-kulturen er helt fantastisk. Det er en stor fornøjelse at spille på vores hjemmebane som hveps, fortsætter Lissau.

Lissau mod Odder

Lissau har endnu ikke prøvet at vinde som Brønshøj-spiller, men han tror på, at sejren kommer på lørdag mod Lyseng.

Det er en nøglekamp, og vi skal være 100 procent klar og kæmpe hårdt. Hvis vi gør det, så tager vi også alle tre point. Og når vi først får hul på bylden, så bliver det stolpe ind i stedet for stolpe ud, slutter den 24-årige kantspiller.

Du kan læse hele interviewet med Andreas Lissau, samt interviews med Oskar Tranberg og Kevin Bechmann Timm samt meget mere i det flotte kampprogram, der kan købes inde på stadion i morgen for kun 20 kroner.

Lissau i aktion