Optakt: Ørnene skal stikkes

63' Jonas Magnussen
90' Daniel Segev Jørgensen
fre. 11. sep 2020

Efter to gode sejre skulle vi forsøge at tage den tredje i træk. Mulighederne var der i 1. halvleg, men præcisionen manglede. Det endte derfor med et 1-0 nederlag ude mod Ørnene fra FC Roskilde.

I morgen møder vi nedrykkerne fra FC Roskilde. Her skal vi forsøge at tage den tredje sejr i træk efter to gode kampe mod Frem i pokalen og AB Tårnby i ligaen. Det bliver ikke nogen nem kamp, men vi tror på, at vi kan stikke Ørnene.

FC Roskilde har venligt sat 50 billetter til salg til Danmarks Smukkeste på udebaneafsnittet. Hvis der er nogen tilbage, så kan de købes her.

Kan du ikke komme til Roskilde i morgen, så er vi som altid klar med liveopdatering fra kampen på Twitter, og samtidig livestreamer FC Roskilde kampen via Ekstra Bladet, som du kan se, hvis du har et +abonnement.

Vi håber selvfølgelig på at se en masse Hvepse i Ørnereden, og vise FC Roskilde, at vi har de største vinger.

Emil Vatani
Forsvar 6
Emil Vatani

Vatani: Forventningen er en sejr
I forbindelse med kampen har vi snakket med vores nye højre back Emil Vatani, som i sommers skiftede til os fra 1. divisionsklubben Hvidovre. Et skifte, som Vatani er meget glad for.

- Min første tid i Brønshøj har været rigtig god. Det har været supersjovt og fedt samt dejligt at møde en masse gode mennesker, som har taget rigtig godt imod mig. Det har samtidig lettet en byrde i mit privatliv også, fordi det har givet mere ro på samt betydet, at jeg kan give mig mere og dedikere mig mere til fodbold. Tidligere følte jeg måske, at jeg ikke kunne være 100 procent på hverken arbejde eller fodbold før. Men nu føler jeg, at jeg kan give mig selv begge steder og nyder at komme til træning hver gang uden stress, så det er jeg superglad for, siger Vatani.

Vatani spillede som bekendt i Hvidovre i sidste sæson, hvor han var med i alle tre kampe mod FC Roskilde, men fortæller, at der er forskel på FC Roskilde i sidste sæson og så FC Roskilde i denne sæson.

- Jeg tror, at det er et helt nyt mandskab, end det jeg som Hvidovre-spiller mødte. Så vidt jeg ved, så har de mistet en del af deres spillere og fået en masse nye, bl.a. en hel masse unge spillere som har blod på tanden og har lyst til det, mod på det og kæmper røven ud af bukserne. Så det bliver helt sikkert svært, og så har de selvfølgelig stadig nogen som har prøvet at spille på lidt højere niveau, som sikkert giver dem lidt rutine og kan det der ekstra, så vi skal helt sikkert være meget klar for at få noget med, fortæller Emil om morgendagens modstander.

Vatani mod Vanløse

Emil Vatani var med i weekendens storsejr over AB Tårnby, hvor han bidrog med en assist ved 2-0 målet og det afgørende pres ved 3-0 målet. Men der skal ikke hviles på laurbærrene ifølge højrebacken.

- Det var en god sejr over AB Tårny. Vi skal videre og blive ved med at klø på, på samme måde, og gå ydmygt til opgaven, fordi at alle kan slå alle i den her række, så vi ved også godt, at vi ikke skal tage for let på nogle opgaver, så taber man, fortæller Emil yderligere.

Selvom FC Roskilde er nedrykkere, så mener Vatani, at man selvfølgelig skal gå efter alle tre point

- Forventningen er helt sikkert en sejr. Jeg synes, at vi skal gå efter at vinde alle kampe i den her række, fordi det har vi også holdet til. Så hvis vi spiller op til vores bedste og kan minimere vores fejl, så tror jeg, at vi kan vinde over de fleste hold. Men vi skal være klar på dagen for det er det hold, der er mest klar på dagen der tager sejren i de her kampe, slutter den hurtige højre back.

Seneste kamp
Det var en rigtig god weekend, hvis man var Hveps og knap så god, hvis man holdt med AB Tårnby. Hele 6-0 vandt vi nemlig, da vi gæstede Tårnby Stadion.

Bayan Fenwick startede festen med et mål efter ni minutter og fordoblede føringen godt 17 minutter senere. Inden vi gik til pausen, havde Lucas Petersen, med en drømmescoring, og Aleksandar Lazarevic bragt os foran hhv. 3-0 og 4-0.

Vi sænkede tempoet lidt i 2. halvleg, men vi kom stadig på tavlen yderligere to gange. Bayan Fenwick fik lavet sit første hattrick som professionel og Aleksandar Lazarevic tog den sidste dans et par minutter før tid til slutstillingen 6-0 til Brønshøj.

Alt i alt en dejlig dag, som gerne må gentages i morgen i Roskilde.

Højdepunkter fra AB Tårnby-kampen kan ses her.

Roskilde Idrætspark

Modstanderen
FC Roskilde er en overbygning af RB 1906, Svogerslev og Himmelev-Veddelev og blev stiftet i 2004, og har i hele klubbens levetid været at finde i divisionerne. Bedst resultat kom i sæsonen 2016/17, hvor de sluttede på en 4. plads i 1. division. FC Roskilde rykkede i sidste sæson ned fra 1. division, hvor de sluttede på 11. pladsen.

Ørnene har sagt farvel til en del spillere i sommerpausen efter nedrykningen, bl.a. sidste sæsons topscorer Younes Bakiz, der er skiftet til Viborg samt højrebacken Philip Rejnhold, som er taget til FC Helsingør.

Ind er bl.a. kommet to tidligere hvepse, Victor Guldbrandsen og Oussama Djafer-Bey, mens det også er lykkedes for Ørnene at holde fast i sidste sæsons vice-topscorer Mileta Rajovic.

I deres første kamp var de på besøg i Vanløse, hvor det blev til et 1-0 nederlag efter Simon Pedersens enlige scoring i det 17. minut.

Vi har i alt mødt FC Roskilde 11 gange. Her er det blevet til 3 sejre, 3 uafgjorte og 5 nederlag med en målscore på 13-18. To af de tre sejre er hentet på udebane, hvoraf den seneste af dem kom i sæsonen 2011/12. Vi vandt 2-0 på mål af Simon Bræmer og Mikkel Jensen.

Spillested
Kampen spilles i Roskilde Idrætspark, som ligger på adressen Rådmandshaven 10.

Der er plads til 6.000 tilskuere, hvoraf 512 af dem kan sidde på tribunen, som blev bygget i 1999.

Karantæner
Vi er karantænefrie, men FC Roskilde må undvære deres nyerhvervelse Victor Guldbrandsen. Guldbrandsen blev skiftet ind i pausen og fik to gule kort i 2. halvleg i sin debutkamp for Ørnene.