Optakt: Hvepsesæsonen starter

80' Mathias Andersen
88' Adam Emme Jørgensen
lør. 4. aug 2018

Brønshøj kunne ikke havde ønsket sig en bedre start på sæsonen, da B93 blev besejret 4-0 på Østerbro Stadion. Der var debut til tre nye spillere Andreas Baes, Dawda Ngum og Simon Richter. Sidstnævnte kom på måltavlen i sin debut sammen med Oscar Buch, Patrick Naundrup og Daniel Anusic.

Der har været meget snak i medierne om, at hvepsene kommer osv. osv. Men vi kan nu med sikkerhed sige, at hvepsesæsonen først starter på lørdag. Her gæster Brønshøj Østerbro Stadion og B93 i sæsonens første kamp. Vi har snakket med sidste sæsons topscorer Kevin Bechmann Timm i forbindelse med kampen. Samtidig er det også divisionskamp nummer 1919 for hvepsene - et vigtigt tal i Brønshøj Boldklub.

Der vil være gået ca. halvanden måde fra sæsonen 17/18 sluttede til Brønshøj skal i gang igen. For tredje sæson i træk lægger hvepsene ud mod B93. For to år siden tog B93 sejren hjemme, og sidste sæson vandt hvepsene på Tingbjerg Ground. Vi håber selvfølgelig på, at Brønshøj kan starte sæsonen godt med en sejr og fortsætter de gode takter fra slutningen af sidste sæson.

Men spillerne har brug for Danmarks bedste kor på sidelinjen, så vi håber på, at rigtig mange af jer vil tage turen til Østerbro og støtte spillerne.

Brønshøj-fans på plads på Østerbro Stadion

Siden sidst
Tirsdag den 10. juli mødte spillerne ind til træning og bare fire dage senere spillede de sommerens første træningskamp. Her blev Avarta besejret 3-1. Derudover er det også blevet til træningskampe mod AB og Lyngby U19, der endte hhv. 2-2 og 7-2. Så spillerne har i den grad vist, at de stadig ved, hvor målet står med 12 mål i de tre træningskampe.

På spillersiden er der bl.a. sagt farvel til Andreas Lissau, Christoffer Boateng, Jeffrey Ofori og Philip Rejnhold. Men ind er kommet spillere med masser erfaring. Nogle af de nye er Andreas Baes, Dawda Ngum, Oliver Lassen og Simon Richter. De nye spillere har også allerede vist deres kvaliteter frem i træningskampene. F.eks. stod Baes for fire assists i træningskampen mod Lyngby U19.

Inde på stadionet er der også sket noget. Her i sommerpausen er der blevet sået nyt græs, så den er klar til den nye sæson og mange succesoplevelser på Tingbjerg Ground.

BB-Avarta, 14.07.18 Målet til 3-1

Modstanderen
B93 har ligesom Brønshøj spillet en række træningskampe. Fem styks er det blevet til for Østerbro-holdet. De har mødt både udenlandske modstandere, divisionsrivaler, 1. divisionshold og ungdomshold. For B93 vedkommende er det blevet til en sejr, en uafgjort og tre nederlag i træningskampene.

I sommerpausen har B93 sagt farvel til topscorer Sebastian Czajkowski, der er skiftet til Superliga-klubben Vendsyssel FF. Derudover har de også taget afsked med Emil Farver, Anton Peterlin og Martin Heisterberg. Men de har også hentet ny kræfter ind. Bl.a. den tidligere Frem-anfører Christian Stokholm og målfarlige Anders Thomsen fra Marienlyst.

Det bliver en kamp mellem to hold, der begge har sagt farvel til nogle rutinerede kræfter, men også har hentet gode erstatninger ind. Så det bliver spændende at se, hvordan de to hold lægger ud i den altid nervøse første kamp.

Ifølge Brønshøj Boldklubs officielle statistik har Brønshøj og B93 mødt hinanden 58 gange, og her har hvepsene en lille statistisk overtag. Det er nemlig blevet til 24 sejre, 15 uafgjorte og 19 nederlag mod B93 med en målscore på 93-91 i Brønshøjs favør. I de sidste 10 udekampe mod B93 er det endt med 3 sejre, 3 uafgjorte og 4 nederlag med en målscore på 17-25, hvoraf de to seneste opgør på Østerbro Stadion er endt med sejre til B93.

BB mod B93

Spillested
Kampen spilles på B93's sædvanlige hjemmebane Østerbro Stadion, der ligger på Gunnar Nu Hansens Plads 7, København Ø. Der er masser af offentlige transportmuligheder. Prisen for at komme ind er 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn.

Dommertrio
Casper Thorsøe Jr. bliver dommeren i sæsonens første kamp. På sidelinjerne får han hjælp af Andreas Barnewitz og Yasin Seker.

Kevin: Formen er god
Vi har talt med sidste sæsons topscorer Kevin Bechmann Timm om opstarten sæsonens første kamp og formen. Sidstnævnte har især set god ud allerede fra dag 1.

- Formen er god. Michael har været hård i opstarten men jeg synes der har tegnet sig et mønster af bedre form end modstanderne i slutningen af træningskampene, siger Kevin.

Kevin scorer mod Hillerød

I sommerpausen er der som nævnt tidligere kommet nye spillere til i form af Simon Richter, Oliver Lassen, Andreas Baes og Dawda Ngum. Og Kevin mener da også, at hvepsene er kommet forstærket ud af sommerpausen, der har været ulidelig varm.

- Optakten er været hård grundet tørken og de hårde baner, men vi trøster os med at alle klubber har det ligesom os. Men vi har fået et stærkere og mere effektivt hold. Ingen tvivl, fortsætter Bechmann Timm.

Efter en kort sommerpause glæder Kevin Bechmann Timm sig til at kæmpe om point igen, og håber på, at hvepsene kan fortsætte de gode takter fra sidste sæsons afslutning.

- Jeg elsker sommeren, fordi opstarten er så kort, så man hurtigt kan komme i gang med det som fodbold handler om - afgørende kampe. Desuden forsøger vi at holde fast i det fysiske og mentale overskud, vi havde i slutningen af sæsonen, så vi kan komme ud som det tophold, vi spillede som til sidst, fortæller Kevin yderligere.

Kevin scorer mod Næsby

På lørdag starter sæsonen og for tredje år i træk starter Brønshøj mod B93. Og Kevin tror på en god start på sæsonen.

- Den første kamp er altid lidt nervepirrende med flere fejl end normalt samt en del debuter fra begge hold. Men jeg forventer selvfølgelig en sejr. Andet ville være mærkeligt, slutter den 29-årige angriber.

I sidste sæson, som også var Kevins første i Brønshøj-trøjen, scorede den stærke angriber 17 mål i 30 kampe. Og vi glæder os til at se Kevin bombe løs igen her i efteråret.

Kevin fejrer endnu et mål