Optakt: Gode minder i Gentofte

Ricky mod HIK
HIK
1 - 1
1 - 0
Brønshøj Boldklub
23' Jonas Hebo Rasmussen
30' Jamil Fearrington
41' Dawda Ngum
43' Kristoffer Wichmann
71' Mads Rønne
90' Simon Richter
lør. 20. okt 2018

For sjette udekamp i træk i Gentofte, kunne Brønshøj gå fra banen ubesejret, da det endte 1-1 mod HIK i dagens kamp. Efter en mindre god første halvleg kom Brønshøj bedre ud til anden halvleg. Men også en anden halvleg, hvor HIK brændte nogle kæmpechancer. Mads Rønne scorede for hvepsene.

Efter en landskampspause er det igen blevet tid til 2. divisionsbold for hvepsene, når de på lørdag gæster HIK, der endnu ikke har tabt hjemme. Vi har talt med forsvarsspilleren Ricky Gotland om første halvdel af grundspillet og kampen mod HIK.

Øst-puljen i 2. division er utrolig tæt med blot fire point fra nummer to til nummer otte, så der er ikke plads til mange pointtab, hvis man vil holde sig i top 6. Med en sejr kan Brønshøj holde snor i Middelfart, lægge afstand til 7. pladsen og udbygge den gode stime på udebane på HIK.

Vi ved, at spillerne er sultne efter at spille kamp igen efter en pause på næsten to uger, og vi håber også, at I er sultne efter at se noget hvepsebold. Så tag turen ud til Gentofte for at give den max gas på tribunen. Men har du ikke mulighed for at komme til Gentofte, så liveopdaterer vi fra kampen på Twitter. I øjeblikket er der ikke noget streamingslink til kampen, men det er på vej fra HIK.

Fansene mod HIK

Seneste kamp
Vi skal næsten to uger tilbage for at finde seneste kamp. Her endte det uafgjort for første gang i sæsonen, da Brønshøj gæstede Slagelse.

Kampen startede med chancer i begge ender, og kampens første mål faldt også efter blot seks minutters spil. Det var hjemmeholdet, der bragte sig foran, efter et Brønshøj-boldtab, da Jakob Skovgaard Larsen fyrede kanonen af fra distancen. Men mindre end et minut senere, så var der udlignet. Her sendte Simon Richter bolden ind i feltet med ydersiden, og Kevin Bechmann Timm sparkede første gang og sendte kuglen i kassen.

Inden 1. halvleg var omme fik Slagelse bragt sig foran igen, da Jacob Pind fik sendt bolden forbi Kasper Vilfort og fire forsvarsspillere. Hvepsene kløede dog på i 2. halvleg, og med en halv time tilbage fik Mads Rønne udlignet med en flot flugter. I kampens slutfase var det Slagelse, som var tæt på at tage alle tre point, bl.a. ramte Frederik Emil Christensen overlæggeren i dommerens overtid. Men det blev ikke til flere mål, og det sluttede derfor 2-2.

Højdepunkter fra Slagelse-kampen kan ses på Youtube.

Slagelse-BB, 07.10.18: Rønne udligner til 2-2

Modstanderen
HIK er en af de modstandere, som Brønshøj har mødt flest gange. Hele 57 kampe er det blevet til ifølge Brønshøj Boldklubs officielle statistik. Her har hvepsene vundet 19, 16 er endt uafgjort og i 22 kampe har HIK taget sejren. Målscoreren for de 57 kampe er 93-106.

HIK er som nævnt ubesejret hjemme i Gentofte denne sæson, hvor det er blevet til tre sejre og fire uafgjorte kampe. Alle tre hjemmesejre er kommet mod de tre bundhold, Avarta, Skovshoved og Marienlyst. Det er da også på hjemmebane, hvor de høster de fleste af deres point, for 13 ud af de 19 point er kommet i Gentofte. Vi skal faktisk tilbage til den 13. april 2017 for at finde seneste nederlag på hjemmebane i ligaen til HIK, da de tabte 0-2 til Næsby. Men siden da har de gået ubesejret fra hjemmebanen i 27 ligakampe - ganske imponerende.

Så der er ingen tvivl om, at der venter Brønshøj en svær udekamp. Men kigger vi på de sidste fem udekampe mod HIK, så har hvepsene taget fire sejre og spillet en uafgjort. Det uafgjorte resultat faldt i den seneste udekamp mod HIK den 29. marts 2018. HIK var foran 2-0, men et flot arbejdsindsats gjorde, at Mads Rønne og Patrick Naundrup kunne gøre det til hhv. 2-1 og 2-2.

HIK-BB, 29.03.18 Jubel efter 2-2 målet

Seneste kamp mellem de to hold var tidligere i efteråret, hvor Brønshøj fik en mand smidt ud efter kun otte minutter. Men det stoppede ikke hvepsene, som fik bragt sig foran 1-0, ved Oscar Buch, mod et HIK-hold, der havde svært ved at udnytte overtallet. HIK fik dog udlignet, men fem minutter før tid blev Kevin Bechmann Timm matchvinder med sit mål til 2-1.

Så der venter Brønshøj et revanche-hungrende HIK-mandskab på lørdag. Og det er et HIK-hold, der har flere offensive strenge at spille på, bl.a. Lucas Haren og Andreas Smed, der tilsammen har stået for 11 af HIK's 19 mål.

Gentofte Sportspark

Spillested
Kampen spilles i Gentofte Sportspark på adressen Ved Stadion 6 i Gentofte. Gentofte Stadion blev indviet i 1942, og fik sin tribune i 1954. I 2010'erne blev Gentofte Stadion ombygget og fik navnet Gentofte Sportspark. Det "nye" stadion stod klar til kamp i foråret 2016.

Hvis man ikke er i bil eller på cykel ud til kampen, så kan man tage S-togslinje B og stå af på Jægersborg st. Derfra er der ca. 10 minutters gang til stadion.

Karantæner
Brønshøjs trup er karantænefri, mens HIK må undvære forsvarsspilleren Daniel Thorup, der blev vist ud i sidste uge mod Skovshoved.

Dommertrio
Det bliver Mostafa Seyfi, der skal dømme kampen, og på sidelinjerne får han hjælp af Morten Lønskov og Milad Rajabi.

Ricky Gotland
Forsvar 5
Ricky Gotland

Gotland: Skal blive bedre defensivt
Vi har snakket med forsvarsspilleren Ricky Gotland om første halvdel af grundspillet, kampen mod HIK og Gotlands første tid i klubben.

- Mine to første måneder i Brønshøj har bekræftet mig i, at det var den rigtige klub at skifte til. Der er harmoni mellem det sportslige og det sociale, så det er super lækkert! De første to måneder i klubben har også været fremragende resultatmæssigt, og det mærker man tydeligt på stemningen i truppen, siger Ricky.

Gotland er godt tilfreds med den første halvdel af grundspillet, hvor Brønshøj ligger nummer 2, men mener også, at der stadig er plads til forbedring.

- Efter den første halvdel i grundspillet ligger vi med i toppen, hvor solen skinner, så det må siges at være godkendt. Det skal dog ikke blive en sovepude for os, for vi vil gerne mere end det. Vi skal også arbejde med at blive bedre defensivt og lukke færre mål ind. Det er også fokus det næste stykke tid, for offensivt får vi produceret masser af chancer og lavet mange mål, fortsætter Gotland.

Ricky mod Herlev

HIK spiller som bekendt på kunstgræs, men selv foretrækker Ricky at spille på rigtigt græs. Han kan dog godt se fordele ved kunstgræs.

- Jeg har aldrig været den store tilhænger af kunstgræs, men i sådan nogle kampe er der mulighed for at spille god fodbold langs jorden, og jeg tror på, at det er til vores fordel, understreger Ricky.

Der er kun en ting, der tæller for Ricky på lørdag, og det er en sejr.

- Mine forventninger til kampen er tre point. Alt andet er utilfredsstillende, hvis vi fortsat vil være med, hvor det er sjovt. Jeg forventer også, at HIK kommer med hævntørst efter sidste kamp, hvor vi vandt med en mand i undertal næsten hele kampen, slutter den 27-årige forsvarsspiller.

Ricky mod AB