Optakt: Første skridt mod Europa

78' Kevin Bechmann Timm
118' Marcus Lindberg
ons. 28. aug 2019

Der blev i den grad kæmpet brodden ud af shortsene i midtugens pokalkamp mod Hvidovre fra 1. division. Det var en kamp, der bød på både forlænget spilletid, målmandsdrop, et rødt kort og nogle store afbrændere. Og også en kamp, som spillerne kan være stolte af på trods af nederlaget.

Man kalder det den korteste vej til Europa. Vi taler selvfølgelig om Sydbank Pokalen. Her skal vi i morgen i aktion, når 1. divisionsklubben Hvidovre kommer forbi Tingbjerg Ground.

Det er ikke den nemmeste modstander i 1. runde, men efter at have mødt seriehold de seneste år, så er det en dejlig afveksling. Vejrguderne ser også ud til stadig at holde hånden over Danmark, så hvorfor ikke tage turen ud til Tingbjerg onsdag aften og se, om vi kan spille os tættere på Europa League.

Er du i stedet for optaget med aftensmad, et eller andet program i kukkassen eller bare forhindret på anden vis, så bare rolig. Vi liveopdaterer fra kampen på Twitter, og Sydbank Pokalen livestreamer kampen via deres hjemmeside.

Danmarks smukkeste mod HIK

Jacques: Vigtigt med kynisme
Vi har snakket med Jacques Bang Sørensen, der netop i sommerpausen er skiftet fra morgendagens modstander til os. Her kommer vi ind på forsvarssamarbejdet med Jeffrey Ofori, kampen mod Hvidovre og at møde sin tidligere klub.

- Jeg glæder mig meget til at spille mod min gamle klub. Det bliver sjovt, at man skal til at spille mod nogle af ens tidligere holdkammerater, siger Jacques.

I samtlige kampe denne sæson har midterforsvaret bestået af Jacques Bang Sørensen og Jeffrey Ofori. Dette har indtil videre været en succes, hvor det er blevet til tre clean sheets i fem kampe.

- Jeff og mit samarbejde synes jeg fungerer rigtig godt. Vi hjælper hinanden rigtig meget. Jeg er ikke i tvivl om, at hvis jeg bliver driblet forbi af en spiller, så er Jeff der til at hjælpe mig og omvendt. Vi kommunikerer godt sammen, fortsætter Sørensen.

Da vi er en 2. divisionsklub og Hvidovre spiller i 1. division, så er Hvidovre på papiret favoritter.

- Hvis vi skal vinde over Hvidovre, er det vigtigt, at der er kynisme i begge felter, at vi vinder vores dueller og andenboldene samt at vi står sammen som et hold, som vi har gjort de andre kampe, slutter forsvarsspilleren.

Jacques på bolden

Seneste kamp
For anden kamp i træk kunne vi forlade banen som sejrsherrer og med en clean sheet, da vi tog en 2-0 sejr hjemme mod Hillerød.

Det var en kamp med få chance, og det var da også en forsvarsfejl, som satte os i gang. Jonathan Witt fik trådt i bolden, og så kunne Kevin, alene med keeperen, bringer os foran 1-0.

I 2. halvleg kom vi yderligere foran, da Jonas Magnussen og Kevin spillede ping-pong. Det endte med en bold på tværs til en helt fri Gustav Therkildsen, der kunne score sit første mål for klubben.

24.08.19: BB-Hillerød - Gustav bringer os foran 2-0

Modstanderen
Fire gange tidligere har vi mødt Hvidovre i pokalturneringen. Første gang var i sæsonen 1987/88, hvor vi tog en 5-0 sejr og sidenhen gik helt til semifinalen.

Seneste pokalkamp var i sæsonen 2010/11, hvor vi røg ud i 3. runde efter et 0-1 nederlag hjemme i Tingbjerg.

I 1. division hentede Hvidovre sæsonens første sejr, da de vandt 3-2 hjemme mod FC Roskilde i søndags. Sejren kom i hus takket være en straffesparksscoring af Kim Aabech. Før sejren var det blevet til tre uafgjorte kampe og to nederlag.

Dommertrio
Det bliver Jakob A. Sundberg, der skal dømme pokalkampen, mens Victor Skytte og Paul Nyberg tager sig af sidelinjerne.