Optakt: Første møde med FA 2000

70' Lucas Simonsen
86' Sammi Bajuni
lør. 5. okt 2019

Der var høje forventninger til dagens kamp ude mod FA 2000 efter tre sejre i træk. Men gassen gik i den grad ud af ballonen, da det sluttede med et 0-2 nederlag. Især i 1. halvleg kunne vi ikke være vores indsats bekendt.

For første gang i vores klubs historie skal vi møde FA 2000, når vi i morgen gæster Frederiksberg Stadion. Her skal vi forsøge at forlænge vores sejrsstime, som lige nu er oppe på tre sejre i træk.

Men det bliver ikke nogen nem kamp mod oprykkerne fra Frederiksberg, som har været en positiv oplevelse i deres første sæson i divisionerne, både mht. pointhøst og underholdning. Hele 36 mål er der nemlig blevet scoret i deres første 10 kampe.

Men vi er inde i en god stime og tror også på, at vi kan føje FA 2000 til listen over besejret hold. Men det kræver støtte fra Danmarks smukkeste, så kom ud til Frederiksberg og giv den gas.

Skulle du dog være forhindret, så kan du som altid følge med på Twitter - bare søg på hvepsene1919 - eller livestreame kampen via Ekstra Bladet, hvis du har et Ekstra Bladet-abonnement.

Lucas Petersen
Midtbane 8
Lucas Petersen

Lucas Petersen: En kamp med masser af tænding
Vi har vundet de seneste tre kampe i ligaen og er godt kørende i øjeblikket, selv med sejre, hvor spillet ikke er prangende. Lucas håber også, at holdet kan fortsætte de gode takter.

- Jeg håber selvfølgelig, at vi kan fortsætte i den her gode stime, men vi tager en kamp af gangen, og så håber vi på at få så mange point som muligt, siger Lucas.

Kampen i morgen skal spilles på kunstgræs, men det mener Lucas ikke ændrer på holdets tilgang til kampen.

- Det er selvfølgelig noget andet at spille på kunstgræs end græs, da spillet kan flyde hurtigere, men vi skal bare holde os til den måde, som vi gerne vil spille på. Og vores mission er den samme. Vi skal have 3 point, fortæller Lucas yderligere.

Det er første gang i vores klubs 100-årige historie, at vi skal møde FA 2000. Det er heller ikke et mandskab, som Lucas har det store kendskab til.

- Jeg kender ikke FA2000 specielt godt, andet end at de er rykket op i år, og har leveret et par fine resultater de seneste kampe. Jeg tænker, at det er et sultent mandskab, som vil bevise en masse, og som giver alt hvad de ejer og har, fortsætter Petersen.

Lucas opfatter kampen mod FA 2000 som en, hvor det skal blive til tre point, men tror ikke, at det bliver let mod oprykkerne.

- Jeg forventer en kamp, hvor vi som favoritter skal dominere. Men selvom vi er favoritter, så bliver det en svær kamp, som jeg tror, der kommer masser af tænding i, slutter midtbanespilleren.

Lucas i aktion

Seneste kamp
Den stod på kamp mod bundholdet Skovshoved i sidste runde, og for tredje gang i træk i 2. division kunne vi forlade banen som sejrshvepse.

Kønt var det dog ikke. Spillet flød ikke rigtigt, og der var langt mellem chancer i en 1. halvleg, som vi dominerede. Det var ikke meget bedre i 2. halvleg, men godt halvvejs kom vi alligevel på tavlen. Igen blev Kevin Bechmann Timm kampafgørende, da han med et hovedstød scorede kampens enlige mål.

Med sejren holdt vi fast i 3. pladsen, og det betyder, at et af Michael Madsens delmål er opfyldt. Nemlig at ligge i top 4 efter de første 10 runder.

28.09.19: BB-Skovshoved - Sejrsmålet fejres

Modstanderen
FA 2000 blev, som nævnet også indikerer, stiftet i år 2000. Her gik B 1972, Boldklubben Dalgas og Frederiksberg Kammeraternes Idrætsforening sammen.

Den mest succesfulde klub af de tre moderklubber er Dalgas, som i 1973 var i 2. division for første og eneste gang. Derude har Dalgas også deltaget i pokalturneringen 14 gange. En enkel gang har vi mødt Dalgas i pokalturneringen. Det var i 1978, hvor vi røg ud i 1. runde med et 1-2 nederlag på udebane.

FA 2000's første sæson var i Serie 2 i KBU, og allerede her sikrede de sig oprykning til Serie 1. Næste oprykning kom i 2011, da FA 2000 for første gang skulle spille i Københavnsserien, og i 2012 kunne de så kalde sig et Danmarksserie-hold. I sidste sæson var det så slut med Danmarksseriebold, da holdet for første gang rykkede op i divisionerne, hvor det blev til hele 75 mål i 27 kampe.

FA 2000 i kamp

Foto: FA 2000

I denne sæson har FA 2000 fortsat deres offensive stil, især på hjemmebane. Her har de scoret 11 mål i fem kampe, men har også tilladt modstanderne at score 11 gange. Efter de 10 første runde indtager FA 2000 8. pladsen i Øst-puljen.

Med i FA 2000's trup er der nogle navne, som vil velkendte, da vores tidligere forsvarsspillere Anton Holse og Ricky Gotland begge skiftede til Frederiksberg-klubben i sommerpausen.

Det er ikke så tit, at vi møder klubber fra Frederiksberg. Vi skal faktisk helt tilbage til den 30. maj 2010, hvor vi gæstede KB. Her tog vi en 1-0 sejr takket være Mikail Anlis mål lige inden pausen. Og to runder senere sikrede vi os oprykning til 1. division.

Frederiksberg Stadion

Foto: FIU Frederiksberg

Spillested
FA 2000 spiller deres hjemmekampe på Frederiksberg Stadion, der ligger på Sønderjyllands Allé 6. De nærmste stationer er KB Hallen st. og Peter Bangs Vej St. Er du mere til bus, så stopper buslinjerne 9A, 31 og 34 lige i nærheden.

Alle børn under 18 år kommer gratis ind, mens prisen for voksne er 60 kr. Er du pensionist kan du komme ind på stadion for 30 kr.

Frederiksberg Stadion fik i 2013 kunstgræs på banen, og udover FA 2000, så spiller KB og FB også deres hjemmekampe på stadionet.

Karantæner
Vi må undvære kantspilleren Gustav Therkildsen, der skal afsone den første af to karantænedage efter et rødt kort i kampen mod Skovshoved.

Dommertrio
Manden med fløjten bliver Casper Thorsøe Jr., og på sidelinjerne står Sadaqat Khatak og Thomas Meulengracht Ledet klar med flagene.