Optakt: En tur vestpå

67' Oliver Foss Hansen
80' Aleksandar Lazarevic
søn. 22. sep 2019

Vi var i dag taget på den vestligste tur i efteråret, og i et solrigt Slagelse kunne vi rejse hjem til mosen med alle tre point i bagagen. Især i 2. halvleg var vi dominerende. Kampens eneste mål var et selvmål af Slagelses målmand Oliver Foss Hansen.

I morgen går turen vestpå, når vi skal en tur til Slagelse. Her skal vi forsøge at følge op på den flotte sejr over FC Helsingør samt holde fast i vores top 6 placering.

I de sidste fire opgør mod Slagelse/FC Vestsjælland har vi kun fået et point. Denne negative stime skal selvfølgelig stoppes. Derfor håber vi, at rigtig mange er klar til at tage turen til Slagelse for at støtte holdet. Du kan tilmelde dig busturen her.

Men kan du ikke tage med til Slagelse, så har du stadig mulighed for at følge kampen på Twitter, hvor vi livekommenterer fra kampen. Og så kan kampen også livestreames via Ekstra Bladet, hvis du minimum har et EB+abonnement. Kan købes her.

Oliver Korch
Målmand 89
Oliver Korch

Korch: Det bliver en tæt kamp
Vi har talt med målmand Oliver Korch om kampen mod Slagelse, og hvor vigtig sejren over FC Helsingør var for holdet.

- Det er klart, det giver et kæmpe boost, at vi vinder over det suveræne tophold (FC Helsingør, red.). Vi fik bevist overfor os selv, at hvis vi står sammen som hold og knokler røven ud bukserne for hinanden, er vi et rigtig svært hold at spille imod, siger Korch.

I morgen venter som bekendt Slagelse, og det bliver en helt anden kamp og modstander end i sidste runde.

- Som udgangspunkt er det en fodboldkamp som alle andre. Men den store forskel ligger i, at vi mod Helsingør var underdogs, og på søndag mod Slagelse må tage favoritrollen på vores skuldre. Hvis man kigger på tabellen og ser på resultaterne, slår alle hold hinanden på kryds og tværs, så alle kampe kræver fuld fokus og en arbejdsindsats på 110 procent, fortsætter Oliver.

Der er kun tre point mellem os og Slagelse, så på papiret er der tale om en forholdsvis lige kamp. Korch tror dog stadig på sejren.

- Mine forventninger til kampen i morgen i Slagelse er store. Vi skal bygge videre på vores præstation mod Helsingør, og have 3 point med hjem til Tingbjerg Ground. Men jeg forventer en meget tæt kamp, som bliver fysisk præget. Så det hold som er "mest" klar på dagen vinder kampen, slutter den 25-årige målmand.

Korch har styr på bolden

Seneste kamp
Der ventede en svær opgave i sidste runde, men spillerne leverede en mandfolkeindsats og kunne tage sejren over nedrykkerne fra FC Helsingør hjemme i Tingbjerg.

Vi fik en drømmestart, da Lazarevic udnyttede Clausens oplæg og bragte os foran 1-0. Begge hold havde chancer til flere mål i 1. halvleg, men bl.a vores egen Oliver Korch leverede nogle flotte redninger.

Vi blev sat under pres i 2. halvleg af FC Helsingør, men lykkedes at holde dem fra de store chancer. Gæsterne fik dog udlignet ved Jeppe Kjær, men 10 minutter før tid dukkede Lazarevic op igen og headede sejrsmålet til 2-1 i kassen.

14.09.19: BB-FC Helsingør - Aleks scorer til 2-1

Modstanderen
Slagelse er en af de helt gamle klubber i dansk fodbold, da de blev stiftet i 1887. I sommeren 2008 skiftede de navn til FC Vestsjælland, men gik konkurs i december 2015, hvorefter de skiftede navn tilbage til Slagelse BI. Holdet måtte en tur ned i Sjællandsserien, men i sæsonen 2018/19 var de tilbage i divisionerne.

I alt er det blevet til 27 divisionskampe mod Slagelse - den første i 1945, der endte 5-5. I de 27 kampe har vi vundet 11, spillet 5 uafgjort og tabt 11 med en målscore på 52-41.

Sidst vi gæstede Slagelse var den 7. oktober 2018. Her endte det 2-2, hvor vi to gange fik hentet Slagelse-føringer. Kevin Bechmann Timm og Mads Rønne scorede vores mål.

Indtil videre har det været en blandet sæson for Slagelse. I pokalen fik de slået Avedøre ud i 1. runde, men blev sendt ud af AB i 2. runde. I ligaen er det blevet til to sejre, to uafgjorte og tre nederlag, hvilket placerer dem på 8. plads.

Slagelse har dog ikke vundet i de sidste fem kampe, og i deres to sidste kampe er det heller ikke lykkedes for holdet at komme på måltavlen, da det er blevet til to gange 0-0 mod hhv. HIK og B93.

Slagelse Stadion

Spillested
Kampen skal spilles på Slagelse Stadion. Selve stadionet er fra 1927, men blev renoveret i 2012. Du finder stadionet på adressen Parkvej 41, 4200 Slagelse. Der er ca. tyve minutters gang fra Slagelse Station til stadionet. Ellers kan du tage linje 903 fra stationen til Slotsalleen, hvorfra det tager ca. syv minutter at gå til Slagelse Stadion.

Men vi håber selvfølgelig, at I tager med supporterbussen.

Karantæner
Vi må undvære midtbanespilleren Lucas Petersen, da han fik et karantænegivende gult kort i kampen mod FC Helsingør.

Dommertrio
Manden med fløjten bliver Morten Bertelsen, mens han får assistance fra linjedommerne Hakan Yurdakul Rasmussen og Milad Rajabi.