Ny bog om Per Røntved

Bogen "Det gyldne venstreben"

Rune Engstrøm har skrevet en flot bog om den tidligere Brønshøj-spiller Per Røntved. ”Det gyldne venstreben” vil blive udgivet i forbindelse med vores hjemmekamp mod Holbæk den 12. oktober. Prisen for bogen vil være 200 kr.

En ung Per Røntved

Per Røntved som ungdomsspiller i Brønshøj Boldklub (Billede er fra bogen "Det gyldne venstreben")

Det er vigtigt at hylde de gamle helte. Dem der har ageret store forbilleder i vores ungdom, og dem der bringer alle vores gode minder frem – fra forlængst forsvundne tider.

Derfor udgives der en ny fodboldbog, som omhandler det tidligere landsholdskoryfæ fra især den tyske Bundesligaklub Werder Bremen, og den danske barndomsklub hos Hvepssene i Brønshøj Boldklub.

Dette her er historien om den lille ”Put Per” fra Godthåbsvej, der prøvede på at snyde sig ind på det lokalelilleputhold, da han slet ikke var gammel nok til det. Og historien om den lille dreng, der endte med at blive en af de allerstørste spillere i dansk fodboldhistorie.

En lille dreng derovre fra tobakskiosken, der ikke gik synderligt meget op i hverken at lave blækregning, eller skrive kedelige danske stile, på Rødkilde Skole i Vanløse/Brønshøj-området.

Røntved i aktion for Werder Bremen

Werder Bremen har scoret mod Bayern München. Per jubler, mens Sepp Maier og Franz Beckenbauer virker forstenede (Billede er fra bogen "Det gyldne venstreben").

Til gengæld brugte han enhver given lejlighed til at trille rundt med den lille runde læderkugle udenfor i skolegården, hvor han med sin lommekniv havde ridset sig eget lille mål ind i de røde murbrokker. Og som hans lærer engang sagde til et forældremøde: ”Jo, Per - han såmænd rigtigt store evner. Men de ligger altså derovre i hjørnet - derhenne ved den røde mur!”.

Senere hen voksede den lille dreng sig stor og stærk, hvorefter han gik hen og blev den høje, atletiske og fodboldelegante stjernespiller med navnet: Per Røntved. En publikumsyndling, som mange folk nede i Werder Bremen fortsat mener, var hovedårsagen til, at klubben reddede sig fri fra nedrykning syv år i træk.

En sjælden liberotype, som den højt meriterede tyske træner – Otto Rehhagel– gav følgende flotte skudsmål: ”Udover Franz Beckenbauer, så er det kun denne her danske Per Røntved, som kan udfylde libero-pladsen på en så elegant måde!” Hvilket medførte, at det på den tid kun var ”Put Per” fra Brønshøj og den norske efterfølger - Rune Bratseth - som måtte tiltale Otte Rehhagel med et ”du”. Alle andre spillere havde så sandelig bare at sige: ”De”. Særlige privilegier skal man gøre sig fortjent til.

Røntved i aktion for Brønshøj

Per Røntved som ung seniorspiller i divisionskamp for Brønshøj Boldklub i Vanløse Idrætspark (Billede er fra bogen "Det gyldne venstreben").

Men alt dette – og meget mere – kan man læse mere om i fodboldbogen: ”Det gyldne venstreben”,  der  bliver  udgivet  den  12. oktober i forbindelse med Brønshøjs hjemmekamp mod Holbæk på Tingbjerg Ground.

Der er tale om en såkaldt paperback på 356 sider i alt, og som indeholder en hel masse billeder. Ligesom bogen, til en pris af 200 kroner, indeholder en hel masse om Brønshøj Boldklub. Såvel noget om klubbens historie, som klubben af i dag. Og hvor der er et helt kapitel, som kun omhandler den fantastiske klubkultur, der fortsat eksisterer hos Hvepsene, og som forfatteren oplevede ved selvsyn sidste år – til en kamp mod Skovshoved, deri øvrigt fik bøllebank med hele 6-0.