John Bengtsson optaget i Wall of Fame

Bengtsson i Wall of Fame
Besøg

I forbindelse med de gamles traditionelle spisningsarrangement, sidste torsdag i hver måned blev en af klubbens helt store personligheder John Bengtsson optaget i Brønshøj Boldklubs Wall of Fame.

Det var en overraskelse for John Bengtsson, da Kim Madsen fra talerstolen afslørede at Bengtsson blev optaget. John Bengtsson havde ikke fået noget at vide før han ankom til aftenens arrangement, hvor der var ekstra mange til spisning grundet dagens højdepunkt.

Bengtsson

John Bengtsson blev meldt ind i klubben som 9-årig og debuterede i 1950 på Brønshøj Boldklubs førstehold som 17-årig mod Korsør i landets tredjebedste række, hvor han iøvrigt scorede i 5-2 sejren. Herefter blev det til 283 kampe og 111 mål inden han stoppede i 1966.

John var også med i den første guldaldertid i vor divisionshistorie. Den varede i 7 år fra 1956-1963 hvor højdepunktet var da vi for første gang i klubbens historie i 1961 sikrede os oprykning til 1. division.

På internationalt plan repræsenterede John vor klub i Fodboldsammenslutningen ”Alliancen” og opnåede 15 kampe herunder nogle store og spændende oplevelser i blandt andet Rusland.Da John trak sig tilbage fra divisionsfodbolden fortsatte han sammen med mange af sine holdkammerater på de såkaldt lukkede hold helt frem til Masters tiden. Og igennem alle årene har de hjemført den ene førsteplads efter den anden og suverænt været det førende hold i jeres årgange inden for KBU.

Samlet har John Bengtsson nået 760 kampe og scoret 472 mål for klubben.

Røntved og Eriksen

Derudover har John Bengtsson både været et aktiv i bestyrelsen for amatørklubben i 30 år, hvoraf 10 som næstformand og et enkelt år som formand for aps-bestyrelsen.

Endvidere har han været ynglingetræner for en stor del af klubbens senere succesrige spillere, som også var tilstede ved aftenens arrangement, bl.a. Leif Sørensen, Peer Goe, Per Berg, Verner Eriksen og klubbens nuværende formand Jan Juul Jørgensen.

Wall of fame

For denne enestående karriere og indsats i vor klub og for hele bydelen har du helt fortjent modtaget mange hædersbevisninger.Drabantprisen i 1972, Årets idrætsleder i Brønshøj Husum 1983, DBUs sølvnål og i 1990 blev John udnævnt til æresmedlem.

Stort tillykke til John Bengtsson med optagelsen i Wall of Fame.