Fra Brønshøj Boldklub til landsholdet

Per Røntved

Foto: DBU

Da Brønshøj Boldklubs store spiller Per Røntved var lilleput, scorede han hele 44 mål i 9 kampe. Pers præstation blev bemærket, da hvepsenes divisionshold skulle spille mod den engelske klub Wrexham. ”Min far var på sidelinjen til alle disse kampe med en stor cigar i munden”, fortæller Per Røntved, der endte på landsholdet.

Han var kun syv år, da han meldte ind i Brønshøj Boldklub, men han skulle være 10 år for at kunne deltage i lilleputternes træning, så han startede på ”lagkageholdet”, fordi han elskede at spille fodbold.

Hvorfor blev det Brønshøj: ”Jeg så op til den store spiller Erik Nielsen – Kents far – og flere af de andre førsteholdsspillere”, fortæller Per. ”Og da jeg blev lilleput, cyklede jeg hver dag til Rådvadsvej, hvor klubhuset lå, for at træne. Hver jul lå der en særlig gave under juletræet – nemlig en fodbold. Brønshøj har for mig betydet et stærkt fællesskab og gode kammerater, som jeg har den dag i dag”, understreger Per.

Erik Nielsen og Per Røntved

Træningen gav pote, så Per kom på divisionsholdet. Her spillede han 116 kampe og scorede 41 mål – mest med venstrebenet. Han blev selvfølgelig udtaget til landsholdet, og her blev det til 75 kampe og 11 mål.

Du kan læse meget mere om Per Røntved og andre af Brønshøj Boldklubs store profiler i den kommende jubilæumsbog, der fortæller om de første 100 år med hvepsene. Bogen udkommer den 15. maj næste år, hvor klubben fejrer sit 100-års jubilæum.

Du kan støtte bogudgivelsen. Indbetal 500 kr. via Mobilepay til BB kontoret på nummer 68620 og skriv ”jubibog” + dit navn i emnefeltet. Dit navn kommer til at stå blandt privatsponsorerne i bogen, og du får et gratis eksemplar, når bogen udkommer.

Man kan også indbetale beløbet til konto 5331-0000250358.

Virksomheder kan selvfølgelig også støtte.

Som guldsponsor får man et stort logo for virksomheden med i bogen og modtager 5 eksemplarer, når bogen udkommer. Pris 5.000 kr. plus moms.

Som sponsor får man et logo for virksomheden med i bogen og modtager 3 eksemplarer af bogen, når den udkommer. Pris 2.500 kr.  plus moms.

Ved spørgsmål kontakt forfatterne Niels Bjørn Hansen eller Jesper Ran Pedersen.
Mail: niels@bjornhansen.nu eller ran@bronshojboldklub.dk.