FLEMMING TOFT I TOPFORM

Flemming Toft

Foto: Klaudiusz Wisnievski

Journalist og fodboldkommentator Flemming Toft var i topform, da han fredag den 28. september talte ved et Klub 100-arrangement i klubhuset. Han fik de 45-50 deltagere med, da han sagde: ”Det er rart at være i en rigtig fodboldklub.”

Efter en velkomst af direktør Dennis Kjeldsen, Brønshøj Boldklub, blev der budt på en lækker buffet á la Ibsens køkken. Derefter gik Flemming Toft i gang med en samling sjove og gode anekdoter fra et væld af fodboldkampe og slutrunder.

Dennis Kjeldsen til Klub 100

Foto: Klaudiusz Wisnievski

Adskillige kampe kommenterede Flemming Toft på TV 2 sammen med den tidligere topspiller Preben Elkjær. Det var bl.a. under slutrunden ved EM i 1992. ”Elkjær røg mindst 30 cigaretter i løbet af en kamp, og når man ryger, skal cigaretten skoddes en gang imellem. På et tidspunkt røg skoddet ned i mine papirer i en taske. Der gik ild i papirerne, så jeg måtte op og stampe på det lille bål for at slukke ilden”, fortalte Flemming Toft. Elkjær opdagede ingenting og blev irriteret på Toft, der ikke sagde noget.

Efter sejren i semifinalekampen mod Holland fik spillerne lov til at slå sig lidt løs på deres hotel. Det var tre dage før finalekampen mod Tyskland. Der blev drukket igennem. Kim Christofte satte sig til klaveret og spillede løs. Den ene efter den anden spiller faldt fra i løbet af aftenen, og landstræner Richard Møller Nielsen gik også i seng. ”Han ville vise et godt eksempel og mødte som den første op til morgenbuffeten. Her kunne han konstatere, at Christofte stadig sad og spillede klaver”, berettede Flemming Toft.

I sådan en kommentatorboks har mikrofonerne en såkaldt hoste-knap. ”Den benyttede Elkjær flittigt på grund af sin tobakshoste”, sagde Toft. ”Problemet var, at han trykkede på min hoste-knap, så seerne ikke kunne høre, hvad jeg sagde.”

Flemming Toft fortalte også, at han stadig har kontakt til Elkjær, men også til tre andre store fodboldkoryfæer, nemlig Frank Arnesen, Michael Laudrup og Jan Mølby.

Flemming Toft fortæller sjove og gode historier

Da Frank Arnesen var tilknyttet Chelsesa, skaffede Arnesen ham et interview med den magtfulde ejer af klubben, russeren Roman Abramovich. Et interview, hvor russeren ikke sagde ret meget ud over enstavelsesord. Toft fortalte også om, hvor stor magt Abramovich har. På et tidspunkt ville han have den russiske landstræner som cheftræner for Chelsea, og efter et møde mellem Abramovich og den russiske præsident Vladimir Putin, var landstræneren cheftræner i Chelsea to dage efter.

Michael Laudrup er stadig et stort navn i Spanien. Flemming Toft var ude at spise med ham, og pludselig prikker en person Laudrup på skulderen. En person ville gerne tale med ham. Det viste sig at være den daværende spanske konge, der gerne ville have en snak. Han havde hørt, at Laudrup ville forlade Real Madrid. ”Men så vil der kun være en konge tilbage i Madrid”, fastslog kongen.

Da Jan Mølby var cheftræner for Kidderminster var Flemming Toft selvfølgelig også på besøg. Her var der ingen taktiske oplæg eller fancy fodboldspillere, men i omklædningsrummet var der en speciel dør. Den dør førte simpelthen direkte ind til pubben, som lå lige ved siden af.

Aftenen sluttede med spørgsmål fra deltagerne. En rigtig sjov og god aften i Klub 100.