Erik Nielsen og Leif Sørensen hædret

Erik Nielsen og Leif Sørensen

Onsdag den 21. september var det igen tid for at få udnævnt to af Brønshøj Boldklubs koryfæer til Wall of Fame.

Denne gang var det ingen overraskelse, idet alle på forhånd vidste, at de to udvalgte var henholdsvis Erik ”Morfar” Nielsen og Leif Sørensen, som begge har været nogen af de helt store profiler i klubbens historie.

Erik Nielsen og Per Røntved

Erik var på 1. holdet i en periode fra 1957-1972, hvor han spillede over 300 kampe og fik klubrekorden ligesom han havde et målsnit på næsten et i hver anden kamp. Erik nåede også at få en enkel landskamp mod DDR, og herudover fortsatte Erik efterfølgende med at være både træner i U-afdelingen og som holdleder og medtræner for klubbens Danmarksseriehold, som i 1982 vandt DM. Udover selv at være søn af en tidligere 1. holdsspiller i klubben, har Erik også selv leveret et stort bidrag til klubbens 1. hold i form af sønnerne Tommy Nielsen og Kent Nielsen, hvor Tommy også var en sand målscorer, mens Kent jo var forsvarer og siden endte på landsholdet og var med til at vinde EM i 1992.

Leif Sørensen og Kent Nielsen

Leif var også på 1. holdet i en meget lang periode, men trådte først for alvor i karakter, da han blev anfører i 1979 og siden da var han holdets anfører i 10 sæsoner, hvor han blandt andet var med til at sikre oprykning fra 3. division til 1. division på bare to sæsoner samt vinde Carlsberg Cup i 1982 som 2. divisionshold ved at besejre 1. divisionsholdet fra Hvidovre med 3-0 i Parken. Leif overtog klubrekorden efter Erik men scorede ikke helt så mange mål som Erik, hvilket var naturligt nok, da Leif fra at være midtbanespiller siden 1984 endte som bagerste mand, hvor holdet fik et endnu større udbytte af det store overblik, som Leif han havde.

Det var to meget populære valg blandt de over 90 fremmødte.

Arrangementet var åbent for alle, som gerne ville deltage i hyldesten af de to koryfæer, og heldigvis var der mødt rigtig mange op til spisning, taler og masser af snak om ”kan du huske dengang”, og det var der så mange, som ikke helt lige kunne huske, at det var sådan gået til….”

Jan Juul Jørgensen

Wall of Fame