Brønshøj møder Tårnby FF i DBU Pokalens 1. runde

Brønshøj-flag

Der blev i dag trukket lod til 1. runde af DBU Pokalen, og her skal Brønshøj møde Københavnsserie-holdet Tårnby FF.

Tårnby FF spiller til dagligt i Københavnsserien, hvor de sidste sæson sluttede på en 5. plads.

Før Tårnby FF kunne blive en del af DBU Pokalen skulle de først igennem 3 kvalifikationskampe. I 2. runde blev Nørrebro United sendt ud med en 5-0 sejr, herefter sendte Tårnby FF Rødovre ud med 2-1 sejr. I 4. og sidste kvalifikationsrunde blev CBS Sport besejret 2-1 sejr, og dermed var Tårnby FF klar til DBU Pokalen.

Tårnby FF blev stiftet i 2004 af tidligere medlemmer af Tårnby Boldklub, som ville noget andet end Tårnby Boldklub i forbindelse med klubbens satsning i det daværende overbygningsprojekt Amager United. De spiller til dagligt deres kampe på Vestamagers Idrætsanlæg, også kendt som Uganda Ground.

Det er første gang, at Brønshøj og Tårnby FF møder hinanden i pokalturneringen.

Pokalkampen spilles den 8.-10. august 2017 på Vestamagers Idrætsanlæg.

Pokalhistorie
Det er 64. gang at DBU afvikler pokalturneringen i Danmark, og Brønshøj har deltaget siden turneringens begyndelse i sæsonen 1954/55. Her blev det dog til et hurtig exit til hvepsene, der i debuten i første udgave tabte 0-2 i første kamp på hjemmebane i Vanløse Idrætspark den 17. oktober 1954 mod Ikast FS.

Men allerede i anden udgave nåede Brønshøj helt frem til semifinalen, hvor AB blev endestationen over to kampe. Siden har Brønshøj flere gange opnået succes i pokalturneringen og samlet fire gange stået i semifinalen, mens de for kun 2½ år siden stod i kvartfinalen mod FC Vestsjælland, som endte med 1-2 nederlag til hvepsene, der stadig har til gode at komme det sidste stykke frem til finalen.