25 år i speakerboxen

Speaker-teamet minus Svend Aage

To tidligere førsteholdsspillere, Bent Mikkelsen og Torben Klüver, har i 25 år speaket til alle hvepsenes hjemmekampe her på Tingbjerg Ground. De overtog jobbet  i 1993 en efterårsdag, hvor Brønshøj spillede 1-1 mod B 1909.

- Vi overtog en mappe med alle oplysningerne fra vore forgængere, og den har vi stadigvæk, understreger Bent Mikkelsen.

Hele teamet i speakerboksen består af tidligere spillere på førsteholdet. Foruden Bent og Torben, er det Svend Aage Mortensen, Klaus Møller og Steen Duurloo, der tilsammen repræsenterer flere hundrede kampe for Brønshøj Boldklub, og teamet har speaket til 850 til 900 kampe i de 25 år.

Speaker-teamet minus Durloo

Teamet møder en time før kampstart, så forberedelserne er i orden.

- Vi hilser på dommerne for at kontrollere, om der er eventuelle ændringer på dagen. Vi får også holdopstillingerne. Torben eller Steen speaker under kampen med mig som reserve, Klaus tager sig af måltavlen og Svend Aage ringer til tekst TV om målscorere, udvisninger og tilskuertal. Normalt passer jeg musikken, og som I kan høre, så spiller vi Københavnermarch, når vi har scoret, også når kampen er slut, fortæller Bent Mikkelsen

- Når der bliver skiftet en spiller ind, er det vigtigt, at spilleren vender ryggen til os, så vi kan se hans nummer. Eller er det svært, og når det gælder scoringer er vi ind imellem i tvivl, men så spørger vi Christian Haslund, og så får vi et bud på navnet. I pausen fortæller vi lidt om hvepsebaren, lotteriet og kampprogrammet, siger Bent yderligere.

- Vi sidder og småhygger os i boksen under kampen, og selvfølgelig er vi ærgerlige, hvis vi taber, men vi er bevidst neutrale i vores kommentarer, og deler sol og vind lige mellem vores hjemmehold og udeholdet. Vi ønsker ikke at sidde og råbe op til publikum. Når kampen er slut, pakker vi ned, og som oftest er vi færdige ved 17-tiden. Slut med dagens opgave , og ind imellem tager vi en øl i kantinen bagefter, slutter Bent Mikkelsen.