Dalum-BB, 29.04.17

Dødbolde i Dalum

Vi skrev i optakten, at bøtten skulle vendes, og det blev den gjort, da hvepsene kunne tage hjem fra Dalum med en 2-1 sejr. Alle tre mål blev scoret på dødbolde. Mens hvepsene fik banket to flotte frisparksmål i kassen, af hhv., Oskar Tranberg og Christoffer Boateng, så fik Dalum reduceret på straffespark.

Det var en meget lige affære i 1. halveg, hvor begge hold kom frem til flere farlige situationer omkring felterne. Dalum kom frem til nogle afslutninger, især værternes Jacob Eigård virkede til at være her, der og alle vegne, men Dalum fik ikke noget ud af afslutningerne. I den anden ende kom Brønshøj frem til gode indlæg og tre udmærket frisparksforsøg. Disse strøg dog forbi Rasmus Lunds mål eller i Lunds favn.

Dalum-BB, 29.04.17 Frisparksspecialisterne

Man tænkte dog, at det ikke kunne blive ved med at gå godt for Dalum, hvis de fortsatte med at lave frispark lige uden for feltet, og efter 38 minutters spil fik Brønshøj for fjerde gang i kampen chance på netop frispark lige uden for feltet.

Hvepsene er så heldige at have to frisparksspecialister i klubben, hhv. Oskar Tranberg og Christoffer Boateng. Førstnævnte løb til bolden, sendte den over muren og ind i kassen. Hvepsene kunne derfor gå til pausen med en 1-0 føring takket være et flot frisparksmål.

Dalum-BB, 29.04.17

Dalum var tæt på at levere en chokstart på 2. halvleg, da Jacob Eigård fik bolden i mål efter bare to minutters spil af. Angriberen måtte dog se sit mål blive annulleret pga. offside. Det så meget tæt ud, men linjedommeren virkede sikker i sin sag.

Ellers var det et Brønshøj-hold, som virkede i kontrol i 2. halvleg, hvor et par indlæg bl.a. var tæt på at finde Patrick Naundrup inde i feltet, men angriberen manglede lige en skostørrelse eller to.

Med tyve minutter igen fik hvepsene noget ud af overtaget. En Brønshøj-omstilling endte hos Boateng, som tændte for turboen, og Dalums Mikkel Kjær måtte tage ulovlige midler i brug for at stoppe ham.

Dette gav en ny frisparksmulighed til Brønshøj, og denne gang skulle Boateng tage sig af det. Kantspilleren ville ikke lade Tranberg løbe med al hæderen og æren, efter midtbanespillerens scoring i 1. halvleg. Så Boateng gjorde det, han er så god til, og sendte kuglen i kassen til stillingen 2-0. Endnu et flot frisparksmål.

Dalum-BB, 29.04.17 2-0 målet

Med et kvarter igen af kampen begyndte Dalum at røre på sig, og Kenneth Andersen testede Simon Bloch, som fik verfet bolden over mål. Det var startskuddet til et Dalum-pres, der varede kampen ud.

Med 11 minutter tilbage af fik hjemmeholdet en kæmpemulighed for at komme tilbage i kampen, da Jens Mårtensen blev nedlagt af Daniel Anusic i feltet. Dalums farligste spiller Jacob Eigård skulle tage sig af straffesparket, og det omsatte han usvigeligt sikkert til mål, da han sendt Bloch til den forkerte side. Stillingen var nu 2-1 til Brønshøj.

Dalum-BB, 29.04.17 straffespark

Brønshøj forsvarede sig bravt i kampens slutfase, men det var tæt på dybt inde i dommerens overtid, at Dalum fik udlignet. Martin Høgstad tog chancen fra distancen. Bolden fløj over Bloch og dykkede, men heldigt for Bloch og Brønshøj ramte bolden undersiden af overlæggeren og hoppede ud af, så Brønshøj-keeperen kunne sikre sig bolden.

Det var det sidste, der skete i kampen, og det var en flok glade spillere, trænere og fans, der takkede og lykønskede hinanden efter kampen.

Sejren giver et kæmpe selvtillidsboost til spillerne, og de kan tage kampens gode indsats med til næste kamp, som finder sted den 6. maj kl. 15, når Kjellerup kommer til Tingbjerg.

Dalum-BB, 29.04.17 Hvepse på Fyn
lør. 29. april 2017
kl. 14:00
Dommer: Søren Stagaard
Tilskuere: 252
Dalum IF
1 - 2
0 - 1
Brønshøj Boldklub
37' Kenneth Andersen
38' Oskar Tranberg
51' Daniel Jensen
70' Mikkel Kjær
71' Christoffer Boateng
75' Mads Augustinus Hansen
79' Jacob Eigård