Avarta-BB, 10.03.19: Rødt kort til Korch

Rødt kort blev dyrt

Det gik ikke stille af sig i forårspremieren ude mod Avarta, der endte 2-2. Den stod på straffespark, skadet anfører, rødt kort til målmanden, fire mål, en Vilfort med et øje og fire debutanter for hvepsene. Anfører Jamil Fearrington scorede begge mål for hvepsene.

I dagens start-11’er var der debut til tre spillere: Oliver Korch, Jonas Magnussen og Casper Löween Jensen. I 2. halvleg fik Ahmed Iljazovski sin debut, da han blev skiftet ind i stedet for Jamil Fearrington, der måtte gå ud med en skade.

Brønshøj lagde pres på Avarta fra start af, og det gav flere gode muligheder, bl.a. til Jamil og Oliver Lassen. Jamil havde to forsøg. I det første blev bolden ramt helt skævt, mens keeper Morten Bank stod i vejen for anførerens hovedstød. Lassen var også tæt på, da han fik sparket bolden lige forbi den ene opstander.

Avartas bedste bud på en scoring i kampens første 30 minutter var et skud af Emil Thomsen fra ca. 18 meter, som blev rettet af til et hjørne.

Da der var spillet 17 minutter, blev Lassen sendt afsted i dybden. Han rundede Morten Bank, der med en voldsom tackling nedlagde Lassen i feltet. Straffe til Brønshøj.

Jamil skulle tage sig af straffesparket, og han var sikkerheden selv, da han fik sendt Morten Bank til den forkerte side. 1-0 til Brønshøj.

Avarta-BB, 10.03.19: Jamil scorer sikkert på straffe

Der var ingen tvivl om, at en blød bane efter nogle regnfulde dage og en hård blæst vanskeliggjorde betingelserne. Men i det 37. minut blev det vanskeligere for hvepsene. Thiago Borges fik en friløber, og her tøvede Oliver Korch. Korch endte dog med at beslutte sig for at gå efter bolden, men fik i stedet nedlagt Borges. Frispark til Avarta og direkte rødt til Oliver Korch i sin debutkamp.

Det betød, at Vilfort skulle på banen. Han var kommet til skade med sit ene øje, og var derfor hæmmet inde på stregerne. Men Vilfort gjorde det godt i resten af kampen og leverede flere gode redninger.

På trods af en mand i undertal, så kom Brønshøj igen på tavlen. Et indlæg fra venstre side endte lige i panden på anføreren, der headede på overliggeren. Men fra en siddende position fik Jamil alligevel headet bolden i mål. 2-0 til Brønshøj, som også var pausestillingen.

Avarta-BB, 10.03.19: Jamil scorer til 2-0

Avarta kom ud og lagde, forståeligt nok, et stort pres på hvepsene. De jagtede nemlig både et reduceringsmål og et udligningsmål. Og allerede inden stadionuret havde rundet et minut i 2. halvleg, var det tæt på at blive 1-2. Thiago Borges fik nemlig en stor mulighed, men måtte se sit skud blive blokeret til hjørne.

På det efterfølgende hjørnespark var Avartas Jacob Albrechtsen tæt på at udligne. Han steg højest til vejrs og fik headet på mål, men inde på stregen stod Ricky Gotland klar og fik reddet. Returen som opstod, blev sendt langt over mål af værterne.

Godt og vel 10 minutter inde i 2. halvleg lykkedes det så for Avarta at reducere. Efter en dødbold opstod der lidt klumpspil på kanten af feltet. Men Oliver Carrara fik trykket af og sendte bolden over i det lange hjørne - lige akkurat uden for Vilforts rækkevidde. 1-2.

Brønshøj var presset helt i bund, og med lidt over 20 minutter tilbage var Borges tæt på at gøre det til 2-2. Carrara smed en hård bold ind i det lille felt, hvor Borges fik kastet sig. Men han måtte se bolden gå langt over kassen.

Avarta fortsatte med at producere chancer, men deres bedste mulighed for en udligning kom i det 90. minut. Her var Carrara alene med Vilfort, men Brønshøj-målmanden fik reddet med en flot fodparade.

Men desværre lykkedes det ikke for hvepsene at holde føringen. Et hjørnespark endte ved bagerste stolpe, hvor der blev headet på tværs, og så kunne Jonas Hemmingshøj sende bolden op i nettaget til stillingen 2-2.

Avarta-BB, 10.03.19: Espelunden

I det 6. minuts overtid fik Brønshøj to hjørnespark, men ingen af disse førte til noget, og i kampens 7. overtidsminut havde Avarta to muligheder for at tage sejren. Men begge skud sad lige på Vilfort.

Efter at have været en mand i undertal i en time, så kan man godt acceptere et point. Men man står alligevel tilbage med en øv-følelsen efter en 1. halvleg, hvor der var godt styr på tingene. Det røde kort fik dermed sin betydning, men der skal stadig kigges fremad.

Med det ene point fik Brønshøj nemlig lagt yderligere afstand til 7. pladsen, der er stadig snor i Middelfart og så venter der et brag af en kamp på lørdag den 16. marts kl. 15, hvor Vanløse gæster Tingbjerg Ground.

Avarta-BB, 10.03.19: Redning af Vilfort
søn. 10. marts 2019
kl. 10:30
Dommer: Frida Mia Klarlund Nielsen
Tilskuere: 490
BK Avarta
2 - 2
0 - 2
Brønshøj Boldklub
18' Jamil Fearrington
21' Jacob Albrechtsen
35' Casper Löween Jensen
37' Oliver Korch
42' Mathias Cordua
44' Jamil Fearrington
54' Anton Holse
56' Oliver Carrara
85' Ahmed Iljazovski
90' Jonas Hemmingshøj